Now Reading
Pasiūlymas augančiam Amsterdamui: nauja metro linija ir dirbtinė sala

Pasiūlymas augančiam Amsterdamui: nauja metro linija ir dirbtinė sala

Pasiūlymas augančiam Amsterdamui: nauja metro linija ir dirbtinė sala

Olandijoje plėtros agentūra Werkmaatschappij Almere-Amsterdam užsakė tris galimybių studijas tiesioginei metro linijai tarp Amsterdamo ir augančio priemiesčio Almeros tiesti. Agentūrai buvo pateikti trys siūlymai. Artimiausiu metu bus atrinkti du tinkamiausi projektai, iš kurių pasirinktas vienas galėtų būti įgyvendintas 2025-2035 m.

Ko gero sumaniausią pasiūlymą pateikė M55 konsorciumas, kuriam vadovauja kompanija „Mott MacDonald“ kartu su „Baca Architects“. 20 kilometrų jungtį sudarytų 9 kilometrų ilgio tunelis po IJburg ir IJmeer ežerais bei 5 naujos stotys, iš kurių dvi būtų požeminės ir trys paviršinės. Linija taip pat turėtų potencialo plėstis papildomomis stotimis. Viena iš požeminių stočių būtų statoma greta planuojamo kasti kanalo, todėl galėtų sudaryti lyg šiol analogų neturinčią metropoliteno ir keleivinio vandens transporto jungtį.

amsterdamas

Galimybių studijoje numatyta kasant tunelį gautą gruntą panaudoti dirbtinei salai supilti bei joje įrengti per 3000 gyvenamųjų būstų. Salai išskirtinumo teiktų tai, kad joje nebūtų automobilių eismo ir visas transporto funkcijas tenkintų greitojo viešojo transporto sistema. Salai numatyta vieta į šiaurę nuo kitos dirbtinės salos – Pampus. Ši 1895 m. įlankoje greta Amsterdamo supilta sala 1996 m. buvo įtraukta į UNESCO pasaulio paveldo sąrašą. Iš likusio grunto, kurio didžiąją dalį sudaro smėlis, būtų supiltos kopos ir sėkliai Pampos gyventojų rekreacijai bei gyvūnų ir augalų rūšims kurtis.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Kaip teigė „Mott MacDonald“ projektų vadovas Martijn Donders, „projektas pritraukė didelį visuomenės ir politikų dėmesį. Jis unikalus tuo, kad yra stipriai orientuotas į tokius kertinius dalykus kaip įtaką aplinkai, išpildymo paprastumą ir integraciją į urbanistinį kraštovaizdį“. „Mūsų sprendimas taip pat leidžia įgyvendinti projektą etapais“.


View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top