Now Reading
Mąstantis automobilis: fantastika ar realybė? (Video)

Mąstantis automobilis: fantastika ar realybė? (Video)

Mąstantis automobilis: fantastika ar realybė? (Video)

Atrodo, netolimoje ateityje sulauksime mašinų, kurios ne tik pačios sugebės išvengti avarinių situacijų, bet ir gebės skaityti žmogaus mintis. Ir panašu, kad pirmoji tokį automobilį pasauliui sukurs FORD kompanija.

Sumanioji mašina vietoje susidūrimo, pati sustos, pati sugebės „nuspėti“, kur nori keliauti jos savininkas ir įspės, jeigu jums artės širdies smūgis. Tokiame automobilyje viską kontroliuos specialus dirbtinio intelekto įrenginys, kuris sugebės „kalbėtis“ su kitomis tokiomis mašinomis.

Paprastai tokie sumanymai yra saugomi gilioje paslaptyje, tačiau britui Richardui Listeriui nusišypsojo laimė patekti į slaptą FORD gamyklą Belgijoje.

Naujas automobilis turėtų ne tik sumažinti kelyje įvykstančias nelaimes, bet ir palengvinti mašinų grūstis piko valandomis. Be to, specialistai spėja, kad tokio automobilio kaina turėtų būti gana prieinama, mat norima ją paversti žaislais ir stovyklavietėms skirtų prietaisų prikrautu šeimos automobiliu.
Šiuo metu FORD inžinieriai vargsta testuodami skirtingus variantus ir bandydami sukurti patį optimaliausią. FORD atstovė Sheryl Connelly teigia, kad naujasis automobilis taip pat bus puiki transporto priemonė ir senjorams: „Didelė gyventojų dalis yra senjorai. O su amžiumi ateina ir tokios problemos, kaip koordinacijos, regos ir klausos sutrikimai. Todėl labai svarbu, kad inžinieriai pagalvotų, kaip vairavimą padaryti nepavojingu ir vyresniems žmonėms.“ –

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Apie tokius savo užmojus FORD atstovai pusę lūpų jau buvo užsiminę šių metų pradžioje. Tiesa, FORD nėra vieninteliai, bandantys sukurti tokį super automobilį, šiais metais vieną tokį prototipą jau išbandė VOLVO, tačiau jis buvo sudaužytas jau per pirmąjį bandymą

Video galite pažiūrėti čia.

Laikas.lt
Video:  BBC.CO.UK

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top