„BrassBastardz“ keičia pavadinimą į „KeyMono“

Po sėkmingo pasirodymo „The People‘s Music Awards“ apdovanojimuose Londone ir įtempto pastarųjų mėnesių darbo Lietuvoje „BrassBastardz“ grįžta į sceną su netikėta naujiena – nauju grupės pavadinimu.

Nuo šiol ketvertukas, kurį sudaro Alvydas Mačiulskas, Aurimas Rimeikis, Daiva Starinskaitė ir Marius Aleksa, vadinsis „KeyMono“.

„Išaugo“ seną pavadinimą

Žengti tokį drąsų žingsnį savo muzikinėje karjeroje grupę paskatino nuo jos susikūrimo pradžios 2002 metais gerokai pakitusi grupės sudėtis, dainų skambesys ir pasaulėžiūra. Norėdami apibendrinti šiuos pokyčius grupės nariai jautė kitokio vardo poreikį. Taip gimė naujasis grupės pavadinimas „KeyMono“, reiškiantis raktą į vientisumą ir vidinę harmoniją.

„Pavadinimo keitimą laikome nauju etapu. Jaučiame, kad per visus grupės gyvavimo metus keičiantis ir mums ir mūsų muzikai sugebėjome surasti raktą į vienas kito vidinį pasaulį. Taip pat šį pokytį smarkiai nulėmė ir tai, kad dabar mūsų kūrybinį branduolį sudaro nebe 3, o 4 žmonės“, - apie pavadinimo keitimo priežastis pasakoja grupės nariai.

Ištikimiems grupės gerbėjams naujasis pavadinimas bus pristatytas spalio 14 d. muzikos klube „Tamsta“ paskutinio „BrassBastardz“ koncerto metu. Greitu metu apie naujus pokyčius muzikantai praneš ir Londono publikai, kadangi čia yra numatę surengti jau antrąjį koncertinį turą šiais metais. Pirmasis grupės koncertas numatytas jau spalio 26 dieną Londono klube „Cafe 1001“.

„Dirba“ laimėtas apdovanojimas

Atrodo, Londonas ketina tapti antraisiais lietuvių grupės namais. Pasauliniuose „The People‘s Music Awards“ apdovanojimuose laimėję geriausios šokių ir elektroninės muzikos grupės nominacijoje muzikantai sulaukė didelio susidomėjimo iš britų muzikos industrijos atstovų. „KeyMono“ nariai teigia, kad dabar gauna ir daugiau patrauklesnių pasiūlymų čia koncertuoti ar bendradarbiauti muzikiniuose projektuose.

Naujausias ir daug žadantis grupės darbas – bendra daina su Didžiojoje Britanijoje populiaraus projekto „Banana Klan“ nariu Peigh. „Banana Klan“ – tai garsaus britų alternatyvaus hip hop atlikėjo Roots Manuva projektas, kuris suburia skirtingus atlikėjus bendriems improvizuotiems, hip-hop, reggae, punk ir kitus stilius apjungiantiems pasirodymams. Dainą, kurios pavadinimo grupė dar nenori išduoti, ketinama pristatyti lapkričio mėnesį.

Apie „KeyMono“

Grupę sudaro saksofonininkas Alvydas Mačiulskas, trimitininkas Aurimas Rimeikis, vokalistė Daiva Starinskaitė ir būgnininkas Marius Aleksa. Nuo grupės egzistavimo pradžios buvo išleistos 4 vinilinės plokštelės, vardinė akinių nuo saulės kolekcija. 2010-aisias, po 8 metų darbo, pasirodė ilgai lauktas pirmasis grupės albumas „Waiting“. 2011 metais grupė išleido antrąjį albumą „Synthezatorium“. Šiais metais pasauliniuose „The People‘s Music Awards“ apdovanojimuose grupės daina „Bubble In A Trouble“ laimėjo nominaciją geriausios šokių ir elektroninės muzikos kategorijoje.

Laikas.lt

BrassBastard, KeyMono, lietuviska muzika

Naujausi komentarai
Hugo
2011-10-15, 20:08
Džiugu už lietuvicius!!!!!rock on
Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai