Now Reading
Pirmoji Prancūzijos pora susilaukė mergaitės

Pirmoji Prancūzijos pora susilaukė mergaitės

Pirmoji Prancūzijos pora susilaukė mergaitės

Prancūzijos prezidentui Nicolas Sarkozy ir jo sutuoktinei dainininkei, buvusiam supermodeliui Carlai Bruni-Sarkozy trečiadienį gimė dukra, rašo bbc.co.uk. Tai yra pirmasis kartas naujausiųjų laikų Prancūzijos istorijoje, kai prezidento pareigas einantis asmuo tampa tėvu.

Pirmoji šalies dama gimdymui pasirinko privačią Paryžiaus La Muette kliniką, kurioje praleista naktis kainuoja 250 eurų (862,5 lito). Anot žiniasklaidos, C. Bruni ir jos apsaugai buvo rezervuotos keturios palatos: viena – mamai, kita – tėčiui, o kitos dvi – apsauginiams.

Artėjant gimdymui aplink privačią kliniką buvo nustatyta „saugumo zona”. Fotografai, operatoriai, žurnalistai neprileidžiami arčiau nei per maždaug 100 metrų iki klinikos.

C. Bruni kartu su N. Sarkozy į kliniką atvyko trečiadienio popietę. Pirmąją šalies damą atlydėjęs prezidentas po maždaug pusvalandžio išėjo žurnalistams netaręs nė žodžio. Prezidentas išskrido į Vokietiją, kur yra numatytas jo neformalus susitikimas su kanclere Angela Merkel. Valstybių vadovai susitinka aktualijoms aptarti prieš Europos Sąjungos ir euro zonos šalių viršūnių susitikimus.

N. Sarkozy ir C. Bruni-Sarkozy vaiko gimimą buvo siekiama kiek įmanoma mažiau afišuoti. C. Bruni yra pareiškusi, kad neleis publikuoti savo naujagimio fotografijų. Pirmoji Prancūzijos dama prieš gimdymą interviu britų nacionaliniam transliuotojui BBC prisipažino esanti prietaringa, užtat nekalbanti apie nėštumą, be to, anot jos, tai nedomina prancūzų.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Oficialios informacijos nebuvimas sudarė terpę plisti gandams. Internete buvo pasirodę įvairiausių spekuliacijų – kai kas net paskubėjo paskelbti apie vaiko gimimą.

Pagal vieną iš neįtikėtinų versijų, Eliziejaus rūmai specialiai vėlino žinios pranešimą, kad ji užgožtų naujieną apie socialistų balsavimą dėl kandidato į prezidentus, tai yra, N. Sarkozy varžovo kitų metų balandį vyksiančiuose rinkimuose. Tokius internete sklandžiusius gandus savo tinklapyje aprašė „The Australian”.

ELTA
Nuotr. EPA-ELTA


Lietuvos naujienų agentūra ELTA. Visos teisės saugomos. Platinti, kopijuoti be Eltos sutikimo draudžiama.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top