Now Reading
Regio muzikantas R. Dawuni: „Esame didelė pasaulio šeima“ (Interviu, video)

Regio muzikantas R. Dawuni: „Esame didelė pasaulio šeima“ (Interviu, video)

Regio muzikantas R. Dawuni: „Esame didelė pasaulio šeima“ (Interviu

Rocky Dawunis Ganoje garsėja ne tik savo atliekama įkvepiančia regio muzika, bet ir yra aktyvus kovotojas už žmonių teisės ir dažnai dalyvauja humanitarinėje veikloje. Būtent todėl muzikantas pramintas „Ganos Bobu Marley“

Dawunis pasakoja, kad regio muziką pažino ir pamilo dar vaikystėje. Tuomet, dar visai mažytis, išgirdo Ganos kareivių choro atliekamą Bobo Marley dainą: „Prisimenu, kaip sustingau, vos išgirdęs pirmuosius akordus. Atrodo, visiškai supratau Bobo siųstą žinutę ir tą nuostabią muziką…“.

Tiesa, pats muzikantas dabar jau Afrikoje negyvena. Jis aktyviai kuria Los Andžele, kuriame jau spėjo išleisti penkis albumus ir pasirodyti kartu su tokiomis žvaigždėmis kaip Stevie Wonderis ir taip toliau.

Kaip apibūdintum jausmą, kai pirmą kartą išgirdai regio muziką?

Tai, be abejonės, buvo meilė iš pirmo akordo. Supratau, kad mano pašaukimas yra nešti taiką, naudojant regio muziką kaip įrankį. Kartu, tai yra būdas nupasakoti tai, ką matau aplink save.

Kada pirmą kartą supratai, kad gali dainuoti?

Muzika domėjausi tiek, kiek save prisimenu. Juk pati aplinka Afrikoje jau yra muzika… Tad augau apsuptas muzikos. Taigi kartą tiesiog supratau, kad balsu… Kaip čia pasakius… Galiu išgauti melodijas.

Muzikuojant pamažu augo mano pasitikėjimas savimi ir susidomėjimas regio kultūra. Norėjosi ieškoti vis giliau ir atrasti kuo daugiau.

Taigi, kaip supratau, tu visada norėjai savo muzika perduoti žinutę. Kaip ji buvo pasitikta?

Žinutė visada yra aukščiau už tą, kuris ją perduoda. Taip pat, svarbu perduoti žinutę taip, kad kažkam nepasirodytų įkyru. Juk šioje kelionėje esame kartu. Esame didelė pasaulio šeima.

Be to, aš neturiu galios žmones nukreipinėti kita linkme. Aš tiesiog sukuriu aplinką, leidžiančią jiems rinktis.

Kas tau svarbiau – kritikų pripažinimas ar komercinė sėkmė?

Viskas turi savo vietas, tačiau… Galiausiai, muzika yra visų rankose, todėl nežiūriu į ją kaip į komercinį produktą. Muzika man reikalinga komunikacijai ir žinutės sklaidai.

Svajoju, kad visi patirtų tai, ką patyriau aš. Noriu bendrauti su visais. Noriu, kad žmonės suprastų, ką bandau pasakyti.

Ir visai nesvarbu, kokia žmonių religija, norai, kultūra ar lytis. Pasaulyje mes esame kartu. Kvėpuojame tuo pačiu oru, dalinamės ta pačia Žeme.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Kiekvienais metais organizuoji labdaringą koncertą „ Rocky Dawuni Independence Splash“. Gali papaskoti apie jį kiek daugiau?

Gana yra viena pirmųjų nepriklausomų valstybių Afrikoje. Taigi nusprendžiau, kad Ganos Nepriklausomybės diena gali būti ne tik šventė, bet ir būdas parodyti, kaip iš tikrųjų atrodo Gana… Ir, tiesą sakant, Gana tikrai pirmauja demokratijoje ir ekonomikos stabilumu.

Manau, kad Ganoje įvyko galybė nuostabių dalykų, kuriais noriu pasidalinti ne tik su likusia Afrika, bet ir visu pasauliu.

Todėl kiekvienais metais, nesvarbu, kur bebūčiau, visada sugrįžtu čia ir organizuoju šį koncertą. Su man padedančiais broliais ir sesėmis ne tik rūpinamės geriamu vandeniu, bet ir stengiamės daug dirbti su vaikais. Pavyzdžiui, mokome juos higienos ir pasakojame apie ŽIV/AIDS problemas.

Galvoju, kad Dievas man davė talentą rinkti žmones ir kurti geresnę ateitį.

Laikas.lt
Parengta pagal: CNN.com

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top