Now Reading
Alkoholio, cigarečių ir cukraus poveikis išvaizdai po 10 metų (Foto)

Alkoholio, cigarečių ir cukraus poveikis išvaizdai po 10 metų (Foto)

Alkoholio

Taurė vyno, bokalas alaus, cigarečių pakelis, šokoladukas ar saldi kava – atrodo tokie artimi, lyg geriausi kasdienybės draugai. Gal ne visi kartu, bet atskirai – tikrai daug kam.

Apie išvardytų produktų žalą sveikatai ir išvaizdai žino kiekvienas – nuo alaus užaugs pilvas, nuo tabako pagels dantys, o nuo koloringų produktų – padidės svoris. Tačiau juk galima sportuoti, nusipirkti balinančią pastą ir viskas bus kaip buvę.

Kokie išvaizdos pokyčiai laukia po 10 metų, neverta galvoti, nes tos dienos gali visai nesulaukti. Tiesa. Tačiau, įdomumo dėlei, pateikiame vieno teismo menininko bandymus, nustatyti gyvenimo būdo padarinius išvaizdai po dešimtmečio. Jo bandymai buvo parodyti dermatologams, kosmetologams ir, kaip rašoma Dailymail.co.uk, patvirtinti jų, kaip galimi variantai.

Dvi taurės vyno kas vakarą – prieš ir po

Raudonis – vartojant alkoholį po truputį plečiasi kraujagyslės, tad po dešimties metų tikėtina, kad veidas atrodys būtent taip, kaip nuotraukoje. Ypač, jei veidas yra linkęs į rožę. Norintiesiems sustabdyti šį procesą ir negalintiesiems atsisakyti alkoholio dermatologai pataria naudoti raudonį mažinantį ir odą skaistinantį kremą.

Kaktos raukšlės – alkoholis dehidratuoja organizmą, tad oda gelsvėja, tampa sausesnė ir susidaro raukšlės. Patariama vartojant alkoholį, gerti kuo daugiau vandens, kuris padeda nors truputį sumažinti bemiegių naktų žalą.

Raukšlės akių kampučiuose
– atsiranda dėl vitamino A stokos, kam alkoholis daro itin didelę įtaką. Patariama naudoti hialurono rūgštimi praturtintą kremą.

Pakelis cigarečių per dieną – prieš ir po

Gilios raukšlės – nikotinas mažina kolageno ir elastino kiekį organizme, dėl to ir susidaro raukšlės. Išeitis viena naudoti kuo daugiau vitamino C.

Pažeisti dantys – nuo rūkymo ant dantų atsiranda gelsvos dėmės. Rūkaliams taip pat pažeidžiamos dantenos ir yra didelė tikimybė, kad dantys pradės kristi. 42 proc. rūkančiųjų sulaukę 60 metų neteko visų dantų. Patarimas – kuo dažniau naudotis stomatologo paslaugomis.

Įdubusios akys ir skruostai – su amžiumi raumenys, riebalai ir kaulai po oda traukiasi, kas ir lemia minėtus pokyčius. Rūkymas tai spartina, nes dėl jo oda gauna mažiau maistingų medžiagų. Deja, kai kuriems rūkaliams net vartojant sveikiausius produktus, virš keturiasdešimties gali padėti tik operacija.

Pajuodę paakiai – nikotinas stabdo kraujo cirkuliaciją, todėl atsiranda tamsūs ratilai po akimis. Reikia naudoti kuo daugiau kraują cirkuliuojančių produktų – česnako, imbiero, juodųjų pipirų, kario, ciberžolės.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Cukrumi ir angliavandeniais praturtinto maisto kasdienis vartojimas – prieš ir po

Staigus senėjimas ir antsvoris – vartojantiems kasdien daug duonos, ryžių,bulvių, kepinių, makaronų, desertų ir gaiviųjų gėrimų, kaip atsvarą patariama naudoti riebios žuvies, avokadų, alyvuogių aliejaus, riešutų, saulėgrąžų ir sėmenų.

Ištinęs veidas ir riebi oda – per didelio cukraus ir angliavandenių kiekio pasekmė. Padėti gali tik labai stiprios veido priežiūros priemonės ar netgi riebalų nusiurbimas.

Spuogai – didelis cukraus kiekis sukelia infekcijas, tad spuogai neišvengiami.

Pilka, plona oda – maistas, neturintis baltymų yra kenksmingas epidermio sluoksniui, tad oda akivaizdžiai papilkėja. Norint to išvengti reikėtų valgyti kuo daugiau baltyminio maisto: žuvies, vėžiagyvių, paukštienos, kiaušinių, jautienos ar ėrienos, daržovių, ypač ankštinių…

Žinoma, lengviausia būtų atsisakyti žalingus įpročius formuojančių produktų, tačiau jei sunku tai padaryti, teks pasistengti patikti sau tokiam, koks esate.

Laikas.lt

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top