Saulės ženklų astrologija: Svarstyklės

“Saulės ženklų astrologija” nesiremia gimimo metrika (metais, mėnesiu, diena, valandomis ir minutėmis, gimimo vieta), todėl ji jokiu būdu nepretenduoja į individualią ir tikslesnę konkretaus žmogaus interpretaciją.

Kadangi šioje sistemoje atskaitos taškas – vien tik Saulė, o kitų planetų ir horoskopo namų visiškai nepaisoma, tai ir kai kurie teiginiai negali neskambėti nekategoriškai, arba jie atskleidžia tik pusę tiesos. Skaitykite šią informaciją labiau bendrosios kultūrinės savišvietos vardan. Taip pat būtina atkreipti dėmesį, jog ženklo ribų intervalas įvairiuose šaltiniuose gali skirtis; tai natūralu, kadangi Saulės disko centras kerta to ar kito Zodiako ženklo pradžią kiekvienais metais ne vienu ir tuo pačiu metu. Spauskite ant šios nuorodos: Saulė Vėžyje 2007/2008, kad pamatytumėte, kada į Vėžį ji įžengė 2007m., ir kada 2008m.

Žemiau išdėstytos informacijos šaltinis: Werner Bogun. Didysis astrologijos žinynas. Psl. 55 – 147, “Lektūra”, 1999m.

SVARSTYKLĖS (rugsėjo 24d. – spalio 23d.)
Atėjo ruduo. Gyvybinė jėga, vasarą atsigręžusi išorėn, pamažu sugrįžta vidun. Vasaros prisiminimai persipina su artėjančios žiemos nuojauta. Tarp šių dviejų jausmų Svarstyklės ir bando išlaikyti harmonišką pusiausvyrą.

Simbolinis aiškinimas
Po to, kai baigti derliaus nuėmimo rūpesčiai, prasidedantis margalapis ruduo pakviečia neskubant, ramiai pasimėgauti gamtos grožiu. Svarstyklėms būdingas raiškus estetikos pojūtis. Neveltui Venera globoja šį ženklą. Tai taip pat ir laikas, leidžiantis rimčiau pasižiūrėti į kitus žmones. Svarstyklių ženklas gyvenimo eigoje reiškia partnerio ieškojimą. Dėmesio centre jau ne vien malonumai ir žaidimai, kas būdinga Liūto ženklui – bet ieškoma kito žmogaus – asmenybės, su kuriuo bus kuriamas harmoningas gyvenimas. Mergelė išmoko su kitais dalytis praktiškumu, Svarstyklės – grožiu ir žavumu.

Tai yra kardinalusis Zodiako ženklas. Kitiems pasiaukoti jis nenori, taigi nuolatos svyruoja tarp savų interesų ir dėmesio kitam, visada stengdamasis išlaikyti lygsvarą. Dažnai jis tarsi sėdi vienu metu ant dviejų kėdžių ir negali apsispręsti, kaip pasielgti. Svarstyklių stiprybė yra komunikabilumas ir pasiruošimas eiti į kompromisus. Per didelis vienašališkumas gali būti jų silpna vieta. Tuomet Svarstyklės vengia labai ilgai trunkančių ryšių ir vis ieško naujų simpatijų bei pripažinimo. Kad atliktų visas jai priklausančias užduotis, Svarstyklės atranda vidurį, tampa paviršutiniškos ir stengiasi atsisakyti sunkumų. Meilėje šis ženklas švelnus, truputėlį santūrus partneris, daug reikšmės teikiantis subtiliam skoniui bei kultūringumui. Svarstyklės nėra labai aistringos, tačiau draugiškos ir malonios. Organizme Svarstyklėms pavaldžios kepenys, inkstai, strėnos.

Jau priežodžiu virtęs Svarstyklių apsisprendimo sunkumas verčia jas labai ilgai galvoti, kol galiausiai atranda joms patinkančią profesiją. Tėvams nereikėtų mažųjų Svarstyklių versti tai daryti sparčiau, nes kyla pavojus, jog jos leisis perkalbamos ir imsis nemėgiamo darbo. Svarstyklės mėgsta bendrauti su žmonėmis, todėl joms atitinkamai ir reikėtų rinktis reklamos agento ar pardavėjo profesijas. Čia geriausiai atsiskleis jų talentai. Kadangi Svarstyklėms patinka viskas, kas gražu, tai jos gali užsiimti ir menine veikla, pagražinančia žmogaus kasdienybę: tapti modeliuotoju, interjero architektu ar kosmetologu.

Kaip ir Mergelei, taip ir Svarstyklėms patinka derlingos žemės, kur išvystyta žemdirbystė. Toks kraštovaizdis atitinka jos estetinį skonį. Vertėtų nukeliauti į Savoją, Elzasą bei Austriją, galbūt Japoniją.
Svarstyklių gyvūnas: dramblys. Augalas: alijošius. Akmuo: smaragdas. Spalva: mėlyna. Kvapnusis aliejus: rožių.

Simbolinis Svarstyklių santykių su kitais Zodiako ženklais aiškinimas
NB: tolimesni aprašymai tėra tik atspirties taškas nagrinėjant įvairių Zodiako ženklų atitikimą vienas kitam. Norint konkrečiai sužinoti, kokios yra tarpusavio ryšio galimybės, ar kokie laukia sunkumai, reikia tikslaus dviejų žmonių gimimo horoskopų palyginimo.

Svarstyklės – Avinas

Žr. aukščiau skiltį apie Aviną.

Svarstyklės – Jautis
Žr. aukščiau skiltį apie Jautį.

Svarstyklės – Dvyniai
Žr. aukščiau skiltį apie Dvynius.

Svarstyklės – Vėžys
Žr. aukščiau skiltį apie Vėžį.

Svarstyklės – Liūtas
Žr. aukščiau skiltį apie Liūtą. Jaunatviškas dominavimo siekimas, būdingas Liūtui, susiduria su diplomatinių gebėjimų dovana kardinaliose Svarstyklėse. Persipynusios šios savybės viena kitą puikiai papildo.

Svarstyklės – Mergelė

Žr. aukščiau skiltį apie Mergelę. Vienas žvelgia į gyvenimą susirūpinusiom akim, kitas – su lengva šypsenėle.

Svarstyklės – Svarstyklės
Dviems tokiems maloniems ir draugiškiems bei mokantiems diplomatiškai elgtis su kitais žmonėmis ženklams, vargu ar iškils problemų bendraujant tarpusavyje. Savo energiją jie panaudos kurdami skoningą ir kultūringą gyvenimą. Kadangi abu mėgsta bendrauti, tai turės daug draugų bei gyvens turiningai.

Svarstyklės – Skorpionas

Vargu ar jie sutars tarpusavyje. Kandus Skorpiono būdas prieštarauja Svarstyklių siekimui harmonijos. Skorpionui Svarstyklės yra pernelyg įtaikios ir šaltos. Jei kiti faktoriai abiejų horoskopams neturės palankesnės įtakos, tai šie du Zodiako ženklai stengsis pasitraukti viens kitam iš kelio.

Svarstyklės – Šaulys
Jie abu atsivėrę savo aplinkai ir juos supantiems žmonėms. Šaulys tiki ir skelbia žmogiškuosius idealus, Svarstyklės stengiasi juos įgyvendinti. Taigi jie gerai tinka vienas kitam ir jaučia abipusį potraukį.

Svarstyklės – Ožiaragis
Ožiaragis yra kiek užsidaręs ir sustabarėjęs, o Svarstyklės priešingai, atviros pasauliui. Jie abu per daug skirtingi, kad ką nors jaustų vienas kitam. Kasdieniniame gyvenime tokia pora greičiau jau ardys, negu praturtins abiejų santykius. Neprieinamas, lėtas Ožiaragio būdas slėgs Svarstykles.

Svarstyklės – Vandenis
Abu sieja kilniadvasiškumas ir socialinė nuostata. Kadangi jie abu yra Oro ženklai, tai vienas kitą supranta iš pusės žodžio. Jeigu kiti horoskopo faktoriai nesudarys problemų, tai galima tikėti, kad tai bus maloni ir darni sąjunga.

Svarstyklės – Žuvys
Kaip ir Vandenio asmenyje, Svarstyklės čia atranda žmogų, panašų moraliniais įsitikinimais. Bet šiaip jau Žuvys su savo svajonių ir fantazijų pasauliu Svarstyklėms yra svetimos. Nepaisant to tarp jų egzistuoja tam tikras potraukis.

Vytautus.com

astrologija, liūto astrologija, Saulės ženklų astrologija, svarstyklių horoskopas

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai