Saulės ženklų astrologija: Skorpionas

“Saulės ženklų astrologija” nesiremia gimimo metrika (metais, mėnesiu, diena, valandomis ir minutėmis, gimimo vieta), todėl ji jokiu būdu nepretenduoja į individualią ir tikslesnę konkretaus žmogaus interpretaciją.

Kadangi šioje sistemoje atskaitos taškas – vien tik Saulė, o kitų planetų ir horoskopo namų visiškai nepaisoma, tai ir kai kurie teiginiai negali neskambėti nekategoriškai, arba jie atskleidžia tik pusę tiesos. Skaitykite šią informaciją labiau bendrosios kultūrinės savišvietos vardan. Taip pat būtina atkreipti dėmesį, jog ženklo ribų intervalas įvairiuose šaltiniuose gali skirtis; tai natūralu, kadangi Saulės disko centras kerta to ar kito Zodiako ženklo pradžią kiekvienais metais ne vienu ir tuo pačiu metu. Spauskite ant šios nuorodos: Saulė Vėžyje 2007/2008, kad pamatytumėte, kada į Vėžį ji įžengė 2007m., ir kada 2008m.

Žemiau išdėstytos informacijos šaltinis: Werner Bogun. Didysis astrologijos žinynas. Psl. 55 – 147, “Lektūra”, 1999m.

SKORPIONAS (spalio 24d. – lapkričio 22d.)
Dienos aiškiai sutrumpėja, o tamsiosios, nematomos gamtos jėgos vis labiau paima viršų. Aplinkui juntamas vien tik šaltas ir drėgnas oras, nykuma. Jau nuskurdo ir menkiausias žolynėlis, o dėl maisto kąsnelio gyvūnų pasaulyje vyksta žiauri kova. Tokia tad gamtos nuotaika vyrauja Skorpiono gyvenime.

Simbolinis aiškinimas
Astrologinis simbolis labai panašus į Mergelės, tik užriestas galas baigiasi geluonimi. Senų senovėje Zodiako rate tebuvo dešimt ženklų. Skorpionas buvo sujungtas su Mergele, o Svarstyklės iš viso neegzistavo. Kai jos atsirado, Mergelę padalijo į du ženklus, dėl to panašūs ir juos reiškiantys simboliai. Ir dabar galima sutikti santūrų bei ramų Skorpioną, visomis savo savybėmis panašų į Mergelę.
Nykų, vėlyvą, darganotą ir lietingą rudens metą prapuola visi gyvybės ženklai. Kur tik pažiūrėsi – viskas griūva, irsta, nyksta. Tačiau kažkur pačioje gilumoje jau klojamas pamatas naujai gyvybei – ateinančiam pavasariui.

Po pirmosios Svarstyklių patirties meilėje ir partnerystėje, Skorpionui reikia suvokti, jog meilę sudaro ne vien grožis ir harmonija. Dar yra jausmai, seksualumas bei aistringumas. Tačiau Skorpionas savo jausmų neatskleidžia, nepripažįsta jų jėgos. Šitos jėgos santykius sukuria, bet taip pat gali juos ir sugriauti. Skorpiono pasaulis nėra kupinas grožio ir harmonijos, greičiau tai grėsminga aplinka, šaukianti į kovą. Priešingai nei Svarstyklėms, Skorpionui pažįstama ir nematomoji, griaunančioji pasaulio jėga. Tas žinojimas suteikia jam ypatingą dvasinę galią, kurią Skorpionas gali panaudoti tiek geriems, tiek blogiems tikslams. Šis Zodiako ženklas kompromisų nepripažįsta, tai – kraštutinumų žmogus, jokiais būdais nevengiantis konfliktų, greičiau jau ieškantis jų. Tai kartu ir jo stiprybė, ir silpnumas, nes išsiaiškinus padėtį, sunkumus galima nugalėti. Iš kitos pusės perdėtas problemų ieškojimas gali pačiam Skorpionui, tiek jį supantiems žmonėms gerokai apkartinti gyvenimą.

Bendrauti su Skorpionu yra sunku. Jis linksta į ginčus, greitai tampa ciniškas ir nesukalbamas. Dėl savo šių neigiamų charakterio bruožų labai kenčia jis pats. Iš visų Zodiako ženklų – tai idealiausias meilužis ar mylimasis, nes Skorpionas yra pats aistringiausias.

Skorpionas kūne valdo lyties organus bei inkstus ir linkęs sirgti šių organų ligomis. Taip pat dažniau negu kiti Zodiako ženklai jis lengvai susižeidžia.

Skorpioną vilioja pavojų keliančios profesijos ir situacijos, kuriose jis gali įrodyti savo drąsą. Galbūt tai kriminalinės policijos darbuotojas, slaptasis agentas, tyrinėtojas, vykstantis į pavojingas vietoves. Taip pat jam patiktų būti psichiatru, chirurgu, dantų gydytoju ar teismo medicinos ekspertu. Svarbiausia, kad bus pareikalauta visų jo jėgų, kad tokia profesija suves akistaton su rizika ir nematoma pasaulio puse. Su Skorpiono vardu siejasi visos vietovės, kenkiančios sveikatai. Atostogauti jis, žinoma, tenai neturėtų. Vertėtų nuvykti į Pietų Afriką ar Maroką, o kieno piniginė plonesnė, tegul pakeliauja po Norvegiją, Vokietiją, Bavariją.

Skorpiono gyvūnai: skorpionas, omaras, vilkas. Augalas: kaktusas. Akmuo: rubinas. Spalva: tamsiai ruda. Kvapnusis aliejus: vanile kvepiantis.

Simbolinis Skorpiono santykių su kitais Zodiako ženklais aiškinimas

NB: tolimesni aprašymai tėra tik atspirties taškas nagrinėjant įvairių Zodiako ženklų atitikimą vienas kitam. Norint konkrečiai sužinoti, kokios yra tarpusavio ryšio galimybės, ar kokie laukia sunkumai, reikia tikslaus dviejų žmonių gimimo horoskopų palyginimo.

Skorpionas – Avinas
Žr. aukščiau skiltį apie Aviną.

Skorpionas – Jautis
Žr. aukščiau skiltį apie Jautį.

Skorpionas – Dvyniai
Žr. aukščiau skiltį apie Dvynius. Skorpionas turėtų stengtis neimti taip giliai į širdį partnerio kritikos – patys Dvyniai mažai gilinasi į tokio pobūdžio kalbas.

Skorpionas – Vėžys
Žr. aukščiau skiltį apie Vėžį.

Skorpionas – Liūtas
Žr. aukščiau skiltį apie Liūtą.

Skorpionas – Mergelė
Žr. aukščiau skiltį apie Mergelę.

Skorpionas – Svarstyklės
Žr. aukščiau skiltį apie Svarstykles.

Skorpionas – Skorpionas
Jie tarsi abudu tuoj pat supranta vienas kitą, mėgsta nuotykius. Tokia sąjunga be galo aistringa ir erotiška. Tačiau nepavyks išvengti ir nemažai ginčų, kadangi abu yra labai kovingi, greitai susierzina ir pasižymi ryškiu polinkiu staigiai supykti. Tokią sąjungą būtų galima pavaizduoti tarsi aštuoniukę dvasinėje plotmėje.

Skorpionas – Šaulys
Abu mėgsta nuotykius, bet Skorpioną traukia tamsiosios nematomos gyvenimo pusės, tuo tarpu Šaulys ieško viešumo. Kadangi šių ženklų ir temperamentai skirtingi, vargiai ar jie susidomės vienas kitu.

Skorpionas – Ožiaragis
Tai iš tikrųjų vykusi kombinacija. Abu vilioja slaptas valdžios troškimas. Ožiaragis papildo Skorpioną ir nukreipia jį į išorinį tikslą, taip neleisdamas Skorpionui tapti agresyviu.

Skorpionas – Vandenis

Skorpionui patinka naršyti po sielos gilumas, tuo tarpu Vandenis pasaulį stebi nuo aukštesnės dvasinės pakopos. Jų pasauliai per daug nutolę, kad galėtų vienas kitą ir papildyti. Kad labiau suartėtų, reikia didesnio tarpusavio supratimo.

Skorpionas – Žuvys
Sielos gilumoje abu jaučiasi esą artimi, be žodžių supranta vienas kitą. Šie ženklai labai sugeba įsijausti, yra jautrūs. Be to, Žuvys gali Skorpioną sušvelninti, padaryti “civilizuotesnį”, o už tai partneris ištiesia savo tvirtą pagalbos ranką, padeda nugalėti įvairias Žuvų baimes. Tai – ideali sąjunga.

Vytautus.com

astrologija, Saulės ženklų astrologija, skorpiono astrologija, skorpiono horoskopas

Naujausi komentarai
as
2012-04-30, 10:24
labai daug tiesios mano vaikinas skorpionas todel zinau ka reiskia gyventi su skorpionu,taciau santyky tarp skorpiono ir vandenio siek tiek nesutinku nes musm viskas nuo pat pradziu buvo labai lengva o kartu jau 5 metai.
Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai