Now Reading
Bevertės salotų sudedamosios dalys

Bevertės salotų sudedamosios dalys

Bevertės salotų sudedamosios dalys

Pagirtina, jei į savo racioną įtraukiate salotas, tačiau galima pasigaminti dar ir tokių, kuriose nebus nevertingų, nekaloringų ingredientų.

Maisto grandinėje vieni švieži, sveiki maisto produktai turi daugiau pranašumų už kitus. Tad jei siekiate maksimaliai padidinti salotų naudą, priimkite pagrįstus sprendimus, žinodami, kurios sudedamosios jų dalys yra geresnės už kitas.

Skrebučiai.
Skanūs, bet nereikalingi – pusė puodelio duonos skrebučių padidina salotų kaloringumą 100 kalorijų.

Geresnis pasirinkimas: salotas apibarstykite skaldytais migdolais arba kapotais graikiniais riešutais. Riešutuose yra riebalų, baltymų, ląstelienos ir daug kitų naudingų sveikatai medžiagų.

Kumpis. Ar bereikia ką pridurti? Natris ir didelis riebalų kiekis – pakankama priežastis kumpiui pašalinti iš raciono.

Geresnis pasirinkimas:
kumpį galima pakeisti moliūgų sėklomis, kuriose apstu mineralų, pavyzdžiui, cinko arba saulėgrąžų sėklų, turinčių folio rūgšties.

Sūris. Žinoma, sūris gali būti geras baltymų ir kalcio šaltinis, bet sočiųjų riebalų ir cholesterolio salotoms prideda nemažai.

Geresnis pasirinkimas: jei norite kreminės struktūros, išbandykite avokadų griežinėlius. O, pavyzdžiui, lapiniai kopūstai ir špinatai suteiks jums tiek pat kalcio, kaip ir pieno produktai.

Agurkai. Žinoma, agurkai – protingesnis pasirinkimas už skrebučius, bet vertėtų rinktis alternatyvias daržoves, turtingesnes maisto medžiagomis.

Geresnis pasirinkimas: dėl malonaus traškesio galima įdėti salierų, tai geras diuretikas, be to, juose daug kalio bei vitamino B6. Salierai – svarbus energijos šaltinis. Taip pat galima įdėti keptos arba skrudintos cukinijos – vienas puodelis turi 35 proc. vitamino C, 5 proc. ląstelienos. Cukinija yra geresnis omega-3 riebalų rūgščių šaltinis.

Aisbergo salotos. Maistiniu požiūriu gana bevertės, taip pat nepasižymi ypatingu skoniu.

Geresnis pasirinkimas: rinkitės didesnės maistinės vertės raudonų lapų salotas, bet labiausiai verta rinktis špinatus. Jūs gausite apie 20 proc. rekomenduojamos folio rūgšties kiekio ir vitamino C bei kalio. Norėdami skanauti įvairesnių salotų, eksperimentuokite su įvairiais žalumynais, pavyzdžiui, cikorijomis, kaliaropėmis ar lapiniais runkeliais.

Žaliosios pupelės. Nėra nieko nesveiko žaliosiose pupelėse, tačiau jas galima pakeisti dar geresniais produktais.

Geresnis pasirinkimas: palyginkite puodelį žaliųjų pupelių (44 kalorijos) su puodeliu brokolių (20 kalorijų) – gausite sudedamąją dalį, kuri turi mažiau angliavandenių, mažesnį glikemijos ir gerų priešuždegiminių savybių rinkinį. Net žirniai yra geresnis ląstelienos ir baltymų šaltinis.

Liucernos daigai. Turi labai mažai kalorijų ir įvairių maistingųjų medžiagų.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Geresnis pasirinkimas: pabandykite žaliąsias salotas ar sumuštinį pagardinti pupelių daigais, turinčiais daugiau ląstelienos, vitaminų ir mineralų.

Kukurūzai. Švieži ir kepti krakmolingi kukurūzai yra visai neblogi, tačiau konservuotuose gali būti natrio.

Geresnis pasirinkimas: norėdami to paties saldumo, pabandykite runkelius. Tai geras ląstelienos ir folio rūgšties šaltinis. Net džiovintos spanguolės yra puikus pakaitalas, turintis vitamino C ir antioksidantų.
Atminkite, kad retkarčiais galima papiktnaudžiauti pamėgtais priedais, tačiau beverčiai ingredientai neprideda jūsų salotoms trokštamo sveikatingumo.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top