Galvos apdangalas – būtinas šaltojo sezono aksesuaras (Foto)

Sinoptikai prognozuoja, jog savaitės pabaigoje iškris pirmosios snaigės. Nedžiugiai skamba ir tolimesnės jų prognozės - artėjanti žiema žada būti itin šalta. Tad svarbu įsigyti ar iš spintos gilumos ištraukti ne tik labai šiltą paltą ar kailinius, bet ir pasirūpinti vienu svarbiausių šaltojo sezono aksesuarų – kepure.

Plačiabrylė skrybėlė

Niekas nepaneigs, jog paskutiniųjų sezonų madai itin didelę įtaką daro praėjusių dešimtmečių tendencijos. Taigi, be dabar ypač madingos 70-ųjų stiliaus skrybėlės plačiais bryliais bei banguotais kraštais neišsivers nė viena mados užgaidų paisanti mergina ar moteris. Skrybėlė puikiai atrodys tiek prie lengvų kailinukų, tiek prie klasikinio kirpimo puspalčio.

skrybeles

Vyriško stiliaus skrybėlė

Saugantis nuo šalčio ir kuriant savitą stilių, dėmesį taip pat vertėtų atkreipti ir į vyriško stiliaus detales, kurios šį sezoną ypač madingos. Tad tikrai neprašausite įsigijusios katiliuko ar Fedora stiliaus skrybėlę, šone papuoštą dailiu kaspinėliu.

mada 2012

Kailinė kepurė

Šį sezoną dizaineriai, rodos, tiesiog pamišę dėl kailio. Juo puošiama viskas – tiek švarkai, megztiniai ar paltai, tiek batai bei aksesuarai. Taigi, kailinę kepurę būtų galima pavadinti ne tik pačia madingiausia, bet ir praktiškiausia mūsų žvarbių žiemų aprangos detale. Kepurę vertėtų rinktis natūralių spalvų, iš pūkuoto, prabangiai atrodančio, gan ilgo ir puraus plauko kailio.

kailis

Megzta kepurė

Siekdamos pagyvinti aprangą ir išsiskirti iš juodai vilkinčios minios, vietoje pabodusios tamsios spalvos kepurės nepabijokite rinktis ryškią: oranžinę, sodriai mėlyną, avietinę. Kepurė, puošta kailio detalėmis, taip pat gali tapti ryškiu aprangos akcentu. Nevertėtų pamiršti ir turbano tipo kepurių, kurios atrodo ypač stilingai.

kepure

Beretė

Beretės madingos visada. Jas mėgo tiek prancūziško stiliaus ikona Brigitte Bardot, tiek revoliucionierius Che Guevara. Šį sezoną madingos tiek klasikinės, tamsios, tiek ryškių spalvų beretės, kurios žaviai papildys romantiško, bohemiško stiliaus aprangą.

berete

Galvos juosta arba gobtuvas

Tai ne tik puiki išeitis apsisaugoti nuo šalčio bei vėjo toms, kurios vengia dėtis kepurę, bet ir galimybė atrodyti stilingai net ir šaltuoju metų laiku. Be to, gobtuvas itin praktiškas – atstos tiek kepurę, tiek šaliką, po juo nesusigulės plaukai.

Parengė Ieva Varkojytė
Nuotr. Hel-looks, Lookbook.nu, Chictopia


fedora, kailine kepure, kepurė, mada, mada 2011, mada 2012, placiabryle skrybele, ruduo, stilius, tendencijos, turbano tipo kepure, žiema

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai