Su „Teatro terapija“ savęs pažinimo link

Saulei greičiau leidžiantis ir dienoms trumpėjant, kūrybinė kompanija „Laimingi žmonės“ kviečia kiekvienam atrasti save iš naujo ir pasinerti į „Teatro terapiją“ – praktinių užsiėmimų ciklą.

Ši sąvoka daugeliui gali skambėti lyg psichologinis seansas. Anot režisieriaus Arvydo Lebeliūno, teatro terapija yra savianalizė, tačiau tai ne psichologinis seansas, kuriame terapeutas užduoda klausimus savo klientui. Savęs atradimas čia vyksta ir per kitus žmones. Dirbama grupėse, kuriose dalyviai skiriasi amžiumi ir daugeliu kitų aspektų. Kitas žmogus yra atskiras pasaulis, į kurį tokių užsiėmimų metu leidžiama įsiterpti ir tau. Teatro terapijoje žmonės pradeda kur kas akyliau analizuoti situacijas, kuriose atsiduria kartu su kitais žmonėmis.

“Idėją sukurti ką nors panašaus parsivežiau iš Kanados. Ten susižavėjau žmonių entuziazmu, noru pažinti save, plėsti akiratį. Vankuveryje, kur gyvenau ketverius metus, kiekvieno mikrorajono bendruomenės namuose galėjai dalyvauti ne tik sporto užsiėmimuose, šokių ar keramikos studijose, bet ir gilintis į kitas, iš pirmo žvilgsnio atrodytų, žmonėms svetimas ar nepasiekiamas sritis. Tame tarpe ir aktorystę. Juk žmogaus, lankančio, tarkim, užsienio kalbos kursus, tikslas ne visada būna tapti vertėju ar mokytoju. Lietuvoje žmonės lygiai tokie pat smalsūs, norintys pažinti, bendrauti. Dirbantiems ar vyresnio amžiaus žmonėms tokie ar panašūs užsiėmimai dažniausiai būna užsakomieji ar vienkartiniai. Tiesiog norisi praplėsti jau esamų savęs pažinimo kelių skalę ir padėti žmonėms patiems savyje atrasti kūrėjus: buhalterius, virėjus, studentus, mokytojus, dailininkus ar vadovus. Tikiu, kad bet kuri profesija yra kūryba. Tiesiog norisi pasidalinti savaja patirtimi, kurią dalyvaujantys seminaruose vėliau galės pritaikyti savoje terpėje,“ – apie patirtį svečioje šalyje pasakoja režisierius.

Pasak Arvydo Lebeliūno, šiame informacija perkrauto, skubėjimo, planavimo, instrukcijų „kaip tapti laimingam, turtingam, gražiam ” pilname pasaulyje, dažnas pasimetame ir pradedame jaustis taip, lyg kažką ar net viską darome ne taip, t.y. nustojame tikėti savimi, būti savimi, įsiklausyti į save. Šių užsiėmimų esmė – ne tik išmokyti žmones vaidybos, bet ir pasitelkiant aktorinio meistriškumo įrankius, per savo pačių patirtis, nuotaikas, mintis ir intuicijas, priimti mus supantį pasaulį, veikti jame be baimės būti savimi.

„Teatro Terapijos“ seminarų ciklo siekis – laiko patikrintų teatrinių disciplinų pagalba padėti žmonėms atskleisti saviraiškos, bendravimo, kūrybines galias, o įgytą patirtį panaudoti profesinės veiklos srityse, asmeniniame gyvenime. Kiekvienas turime skirtingų priežasčių gilintis į save ar net save keisti. Svarbiausia, kad tai daryti niekada nevėlu!

“Teatro terapijos” užsiėmimai vyks:
Kaune, Lapkričio 26-27 d. TEATRO KLUBAS, Vilniaus g. 22 (Architektų sąjungos salė (II aukštas))
Vilniuje, Gruodžio 3-4 d. ARTOTEKA, A. Strazdelio g. 1,(iš Šv. Dvasios g. pusės / netoli Barbakano / šalia gyvos muzikos klubo "Tamsta")
Visa informacija apie Teatro Terapiją: www.laimingizmones.lt, el.paštu: [email protected], tel. +370 627 09146

Laikas.lt

Teatro terapija

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai