Milane kyla pirmasis pasaulyje vertikalus miškas (Foto, video)

Prieš kelis tūkstančius metų gyvavę Babilono sodai ne veltui įtraukti į 7 pasaulio stebuklus. Milane architektūrs bendrovė „Stefano Boeri Architetti“ stato pirmąjį pasaulyje vertikalų mišką.

Stefano Boeris projekto ėmėsi ne veltui – didėjanti pasaulinė tarša kenkia Milano augmenijai ir miesto panorama tiesiog prašėsi žalesnės detalės.

S. Boerio vadovaujama architektų komanda sukūrė projektą, kuris ateityje kiekvienam miestui suteiks galimybę turėi savo mišką: „Bosco Verticale“ yra sukurtas tam, kad šiuolaikiniai prisiedėtų prie ekologijos idėjų įgyvendinimo“, - sakė S. Boeris. Nuo to laiko, kai projekto idėja buvo pristatyta visuomenei, viso pasaulio architektų bendruomenė nekantrauja sulaukti pirmųjų darbo rezultatų.

S. Boeris pasirinko gimtąjį miestą – Milaną, būti pirmuoju projekto pavyzdžiu. Čia jau statomi du keliasdešimties aukštų bokštai. Vienas į dangų stiebsis 110 metrų, kitas – 76. Abu bokštai išorėje bus apsodinti net 900 medžių, krūmų ir gėlėmis. Taip bus sukurtas net 10 tūks. kvadratinių metrų miškas.

Bokštai ne tik puoš Milano architektūrą, bet ir valys užterštą miesto orą. Kaip žinia, augalai, ypač medžiai, naudoja anglies dvideginį ir išskiria deguonį.
„Bosco Verticale“ bus įrengtos sistemos, kurios perdirbs nešvarų vandenį ir juo laistys augalus.

Projekto kaina – 65 mln. eurų. „Bosco Verticale“ finansuoja „BioMilano“ organizacija, kuri stengiasi Milane sukurti kuo daugiau žalių erdvių. „Bosco Verticale“ duris atvers jau 2012 m.

Laikas.lt

architektūra, Bosco Verticale, milanas, Stefano Boeri, Stefano Boeri Architetti

Naujausi komentarai
vardas*
2011-11-14, 15:36
numirtum tu tame marihuanos lauke, atsipeikek zmogau. sumaste jis, ne veltui draudzia ja auginti ir platinti, jei butu galima , niekas nedraustu.
Idomus
2011-11-10, 15:12
Geriau visam pasauli leistu augint marixuana... Ir oras gaivesnis butu ir zmones geresni
Simas
2011-11-10, 14:26
nej cia miskas nej ka, kazkokia pieva..
Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai