Now Reading
Rokenrolo ir meilės puotoje su Lenny Kravitzu (Foto)

Rokenrolo ir meilės puotoje su Lenny Kravitzu (Foto)

Rokenrolo ir meilės puotoje su Lenny Kravitzu (Foto)

Ramų šeštadienio vakarą Kaune, „Žalgirio“ arenoje, virė šėlsmas kartu su Lenny Kravitzu, kurio koncerte publika, apimta euforijos, dainavo ir šėlo muzikanto diriguojamoje meilės ir muzikos šventėje.

Antrą kartą Lietuvoje koncertuojantis Lenny pristatė savo naujausią albumą „Black and White America”. Daugiau nei dvi valandas iki paskutinio lašo L.Kravitzas atidavė save Lietuvos auditorijai. 

Bandymas apšildyti

L.Kravitzo koncertą apšildyti buvo pakviesta grupė „Rebealheart“, kuri tik pabandė apšildyti publiką, į pagalbą pasitelkdami grupės Hiperbolė dainą „Išgalvojau lietų“ ir visiems iki skausmo žinomą „Kelias pas tave“. Vis tik, laukiantieji Lenny pasirodymo nepasidavė šildymams, nors prie alaus bokalų buvo galima pasijusti lyg lietuviškame roko festivalyje, kur labiau šildo alkoholiniai gėrimai nei muzika. 

Nepagailėjo gerai žinomų hitų

Koncerto pradžioje L.Kravitzas rodė savo kieto vyruko pusę, tris pirmąsias dainas nebuvo jokių gražbyliavimų, jokių „Labas vakaras, Lietuva“. Kartu su pirmos dainos iš naujojo albumo „Come on and get it“ akordais scenoje užvirė Lennio šėlsmas, kuriuo visus kvietė ateiti ir pasiimti jo muziką. JAV rokeris iš karto griebėsi flirto su publika kūno kalba. Jau skambant pirmoms dainoms, publika buvo lepinama gerai žinomais hitais: „Always on the Run“(1991), „American woman“ (1998), „It Ain’t Over ‘Til It’s Over” (1991), Mr. Cab Driver (1989).

Po trijų dainų  dainininkas nedelsdamas ėmėsi flirto su publikoje esančiomis moterimis.  Pirmas įspūdis – tarsi keliautum į disko stiliaus klestėjimo laikus. Pasipuošęs kailine liemene, šiek tiek platėjančiomis kelnėmis, tamsiais akiniais nuo saulės (neatskiriama Lennio įvaizdžio detalė), trijų rūšių pučiamieji instrumentai, spalvos bei video projekcijos – visa tai priminė senus, per televiziją matytus septinto dešimtmečio koncertus.

lenny kravitzas lietuvoje
 

Koncerto metu galima buvo mėgautis ne tik nepriekaištingu Lennio vokalu, bet ir muzika – scenoje pasirodė visas muzikinis „sąstatas“: klavišiniai, mušamieji, gitaros, bosas, trys pučiamieji instrumentai, ir jais grojantys profesionalūs muzikantai.

Viso koncerto metu L.Kravitzas publiką lepino gerai žinomais hitais, norėdamas, kad visi jam pritartų dainavimu.

Jautrioji Lenny pusė

Beveik įpusėjus koncertui, kartu su naujojo albumo daina „Black and White America” video projekcijose buvo galima matyti Lennio vaikystės bei šeimos nuotraukas. Vaizdas labai taikliai papildė dainos tekstą – jose mišrios rasės Lenny šeima (mama – juodaodė aktorė Roxie Roker, tėvas – baltaodis žydų kilmės televizijos prodiuseris Sy Kravitzas). Čia galima buvo pajusti ir kelių muzikinių tradicijų mišinį: šiek tiek „juodaodiško“ soulo, fanko bei rokenrolo. Vis tik, šią dainą būtų sunku priskirti šiuolaikinės muzikos standartams – ji tarsi atkeliavo tiesiai iš Lennio vaikystės muzikos pasaulio. Čia publika visai pašėlo – sėdintieji atsistoja, stovintieji kelia rankų ir plojimų bangas.

lenny kravitzo koncertas kaune

Kieto ir nerūpestingo vyruko įvaizdžiu apsišarvavęs Lenny nebijo prieiti prie pat pirmose eilėse stovinčios publikos – čia ir pirmosios gėlės, ir oro bučiniai, kurių Lenny tikrai nusipelno už savo charizmą, vyrišką eleganciją ir flirtą. 

Leisdamas sau pailsėti koncerto metu, solo vietas užleisdavo pučiamaisiais grojantiems muzikantams. Regis, ši muzika jam įpučia dar daugiau gyvybės ir energijos. Įpusėjus koncertui, žiūrovai galėjo pajausti rokerio Lennio jautriąją ir sentimentaliąją pusę – vėl skambėjo senieji hitai, lyriškos dainos, tokios kaip „Believe“, „Fly away“ ir kt.

Nenorėdamas užliūliuoti publikos, kartu su daina iš naujojo albumo „Stand“ rokeris neleidžia susirinkusiems sėdėti, visus kelia nuo kėdžių, o atsilygindami žiūrovai jam neleidžia pradėti naujos dainos, nepaleisdami muzikantų užsitęsusiais plojimais.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

lenny kraviztas lietuvoje
 

Kartu su daina „Rock n roll is dead“, Kauno „Žalgirio“ arenoje užverda velniškas šėlsmas – kokybiška muzika, nepailstančios gitaros, nuo scenos sklindantys dūmai, šviesos, vietoje nenustygstantis Lenny, ir įsiaudrinusi publika. 

Su paskutinės dainos žodžiais „I‘ve got to go my way…“ Lenny bandė užbaigti koncertą ir, žinoma, neišvengė bisų, kurių metu išbandė publikos kantrybę ir atkaklumą.

Lenny Kravitz publikos jūroje

Dar kartą scenoje Lenny pasirodė tik su gitaristu, dviese, susėdę ant žemės, atliko lyriškąją „I belong to you“, vėliau prisijungė visa grupė. Lenny, lydimas dainos „Let love rule“, leidosi į publikos jūrą ir apėjo visą „Žalgirio“ areną, leisdamas kiekvienam save paliesti ir pats liesdamas žiūrovus. Ši koncerto dalis buvo viena įspūdingiausių, norintieji prisiliesti prie rokenrolo žvaigždės bėgo iš vienos arenos pusės į kitą. Atmosfera užkaito iki maksimumo.


 

Grįžęs ant scenos Lenny ilgai negalėjo išeiti, pats delsdamas, dėkodamas. Galiausiai, visi muzikantai nusilenkė, o Lenny priklaupė visiems dar kartą dėkodamas už šiltą priėmimą.

Viso koncerto metu kartodamas meilės svarbą gyvenime L.Kravitzas 2011 m. lapkričio 12 dieną, Kaune tapo meilės ir rokenrolo ambasadoriumi. Tobula atgaiva sielai, geros bei kokybiškos muzikos išsiilgusiom ausims, ir įspūdingo reginio ištroškusioms akim.

Klausė Lina Sabaitytė
Fotografavo Tomas Adomavičius

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top