Now Reading
Vilniuje startuoja nauja ekstremalaus sporto rūšis – „urbanistinis buriavimas”

Vilniuje startuoja nauja ekstremalaus sporto rūšis – „urbanistinis buriavimas”

Vilniuje startuoja nauja ekstremalaus sporto rūšis – „urbanistinis buriavimas”

Savaitgalį ekstremalaus sporto klubo „Surfhouse” komanda sostinėje pristatė naują šio sporto rūšį.

„Urbanistinis buriavimas” – tai važinėjimas mieste specialiomis vėjo varomomis riedlentėmis dideliais ratukais, padedant burlenčių sportui naudojamoms burėms. Sulaukus tinkamų sąlygų – pučiant pietryčių, nepastoviam 5-10 m/s vėjui, šį sportą sportininkai išbandė ant Baltojo tilto ir jo apylinkėse.

„Paprastai ruduo ekstremalaus sporto fanams – tam tikras merdėjimo sezonas. Vasaros linksmybės ant vandens jau baigtos, o sniegas – dar neiškritęs. Tačiau atradus „urbanistinį buriavimą” nebereikia laukti žiemos ar pirkti brangių atostogų šiltuose kraštuose – ekstremalius potyrius, pasirodo, galima patirti ir savo kieme,“ – atradimu džiaugėsi „Surfhouse” komandos lyderis Artūras Bielskus.

Pasak jo, idėja gimė netikėtai – pakako kūrybiškai pažvelgti į tradicinę sporto šaką. Paaiškėjo, kad buriuoti mieste – visiškai kitoks pojūtis negu važinėti pievose ar kitose buriuotojams įprastose vietose. „Buriuojant“ mieste tenka susidurti su kliūtimis, manevruoti, trasos – ne monotoniškos, o išgyvenimai – ekstremalesni.


 

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Naująją sporto rūšį propaguojantys ekstremalaus sporto mėgėjai važinėjosi Baltuoju tiltu, Neries krantais ir išbandė jaunimo pamėgtą riedlenčių parką. „Čia pojūčiai buvo tiesiog neįtikėtini. Plaukiant burlente vandeniu ar važinėjant lyguma, praktiškai nesutinki jokių kliūčių, o čia jos specialiai sukonstruotos tam, kad šuolis būtų aukštesnis ar greitis didesnis. Tai buvo labai įdomu ir netikėta. Nekantrauju kuo greičiau vėl sulaukti tinkamų sąlygos. Nuotykį būtinai kartosime”, – žadėjo Artūras.

Ekstremalaus sporto klubas „Surfhouse“ veikia nuo 2009 m. ir Lietuvoje atstovauja garsiems vasaros bei žiemos ekstremalaus sporto prekių ženklams. Klubas kasmet organizuoja renginius ir stovyklas bei skaičiuoja šimtus fanų, pasiryžusių išbandyti pramogas, kurioms ryžtųsi tikrai ne kiekvienas.

Šią žiemą „Surfhouse“ klube laukiami visi, norintys išbandyti naująjį „urbanistinį buriavimą“, išmokti valdyti snieglentes, jėgos aitvarus ar burlentes ant sniego bei ledo. Daugiau informacijos ČIA.

Laikas.lt
 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top