„Kablio“ trasos virs jaunųjų dizainerių podiumu (Foto)

Dovilė Raustytė
Nuotr. Gedimino Savickio/ELTA ir dalyvių

Ateinantį mėnesį 12 jaunų dizainerių iš Lietuvos, Estijos, Rusijos ir Italijos varžysis mados konkurso „Mados injekcija“ finale. Penktą kartą vyksiantis viešas renginys šį kartą pasirinko kiek neįprastą aplinką – ne taip jau seniai įrengtą aktyvaus laisvalaikio centrą „Kablys“.

„Šį renginį pradėjome organizuoti, nes mums svarbu, ne tik kas vyksta dabar, bet ir kas bus po mūsų“, - vakar vykusią „Mados injekcijos“ spaudos konferenciją pradėjo viena iš konkurso iniciatorių Sandra Straukaitė.

Riedlenčių, BMX dviračių bei riedučių parko trasos vienam vakarui virs kolekcijas demonstruosiančių modelių podiumu. Toks variantas buvo pasirinktas dėl į jauną veržlų žmogų nukreiptos renginio koncepsijos. „Toks podiumas – iššūkis dalyviams. Taip jiems suteikiama dar viena galimybė atskleisti savo kūrybiškumą, išradingumą. Žinoma, jei tai pernelyg trikdys kūrybinių idėjų realizaciją, bus daromos kažkokios podiumo korekcijos“, - kalbėjo renginio organizatoriai.


„Mada nėra tokia ekstremali, kaip sportas, tačiau jai šio bruožo taip pat netrūksta, ypač, kai reikia apsispręsti, nori tapti dizaineriu ar ne“, - pasirinktos vietos idėją dar kartą pagrindinė S. Straukaitė.

Pristatydami savo kolekcijas jaunieji dizaineriai iš Lietuvos ir užsienio šalių varžysis dėl pagrindinio prizo – kvietimo savo kūrybą pristatyti 2012 m. pavasarį arba rudenį (priklausomai nuo kolekcijos sezoniškumo) vyksiančios „Mados infekcijos“ metu. Tokia galimybė bus suteikta net keliems „Injekcijos“ finalo nugalėtojams.


Laimėtojus profesionali komisija rinks atsižvelgdama į kolekcijos tinkamumą didesniam podiumui, galimybę iš penkių demonstruotų modelių išaugti iki 20 ir t. t.

Renginio prodiuserė Renata Mikailionytė pasidžiaugė per visą „Mados injekcijos“ istoriją į profesionalų mados pasaulį palydėtais drabužių kūrėjais. Tarp jų puikuojasi tokie vardai, kaip: Dainius Bendikas, Benas Staškauskas, Milda Čergelytė, Diana Paukštytė, Diana Kuzmickaitė, Aušra Urbonavičiūtė ir kt.

Šiemet „Mados injekcija“ išsiskirs ir savo muzikalumu – pertraukų metu renginio lankytojai galės mėgautis „Golden Parazyth“, „Keymono“ (ex „Brassbastardz“), „Monday Jazz“, „Jama&W“ ir Zhill atliekamais kūriniais.

Kaip matyti, jaunatviškos energijos ir nuotaikos gruodžio 8 d. „Kablyje“ tikrai netrūks. Daugiau spaudos konferencijos ir dalyvių darbų nuotraukų - galerijoje.


Taip pat skaitykite apie rudeninę „Mados infekciją“.

Lietuvos dizaineriai, mados infekcija, mados injekcija, Sandra Straukaitė

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai