Now Reading
Su senbernių diena! Kodėl vyrai mažiau nei moterys bijo viengungystės?

Su senbernių diena! Kodėl vyrai mažiau nei moterys bijo viengungystės?

Su senbernių diena! Kodėl vyrai mažiau nei moterys bijo viengungystės?

Šiandien pasaulis mini viengungio dieną. Liaudyje senberniais vadinamų vyrų fenomeną ištyrę psichologai ir sociologai nustatė, kad vyrų procentaliai yra daug daugiau nei moterų ir, kad didžioji dalis vienišų vyrų neišgyvena dėl savo šeiminės padėties.

Dar keletas moksliškai pagrįstų faktų apie viengungius:

  • Jeigu vyras, sulaukęs 35 metų, yra vienišas, labai didelė tikimybė, kad jis niekada ir neves.
  • Nors vieniši vyrai nuolat kalba, kad jam reikia žmonos, nesąmoningai atmeta visus galimus pretendenčių variantus. Vyrai, norintys sukurti šeimą, padaro tai iki 30-ies.
  • Gyvenimas be rūpesčių, kurių atsiranda šeimoje ir kuriuos mėgsta moterys, daugelį vyrų žavi – jie gali, kiek nori laiko žaisti kompiuterinius žaidimus, kada nori žiūrėti pornografinius filmus, o susitikę su draugais bare nesekti laikrodžio. Nuolat keisdami sekso partneres jie tiesiog gyvena mėgaudamiesi viengungyste.

Negalima teigti, kad moterys to nedaro. Tačiau užsiimdamos daugybe dalykų, kurių negalėtų daryti turėdamos šeimą, jos vis vien dažniau nei vyrai pasigenda kelionių partnerio, romantiško pasimatymo kine ar restorane, pokalbių grįžus namo į tuščią butą, pagaliau kokybiško sekso, kurį moterims dažniausiai suteikia tik pastovus partneris. Vienišiems vyrams tokius dalykus kompensuoja draugai, moterims – ne.

Karjera

Daug daugiau karjeristų yra tarp vyrų nei tarp moterų. Mintys apie didėjančią algą, kylančias pareigas, svajonių automobilį, nepigų ekstremalaus sporto inventorių ir t. t. užgožia mintis apie šeimą ir nustumia jas į planų sąrašo galą. Moterys, nors ir darančios karjerą, daug dažniau susimąsto apie šeimą, o kai kurios net ima savo darbą laikyti jos neturėjimo priežastimi.

Emocingumas

Kitas dalykas – vyrams pagalba reikalinga, o moterys jos reikalauja. Štai puikus pavyzdys – 1 iš 6 moterų vartoja antidepresantus, tačiau vyrai – tik 1 iš 48. Tai parodo, kad moterys yra daug emocingesnės. Visos psichologinės literatūros apie vyrų ir moterų santykius 90 proc. pirkėjos yra, žinoma, moterys. Dar štai kas – labai dažnai moterys turi geriausia draugę, su kuria kalbasi telefonu kasdien po valandą ar daugiau. Vyrui su savo artimiausiu žmogumi užtenka pasikalbėti kartą per mėnesį ir tai labiau globaliomis temomis nei asmeninėmis. Tai tik įrodo, kad vyrams artumo, saugumo, pastovumo jausmas, kurį dažniausiai suteikia šeima, yra daug mažiau reikalingas nei moterims.

Seksas

Seksas ir meilė – vyrams du skirtingi dalykai, o dažnai moteriai – vienas ir tas pats. Jos labai dažnai graužiasi, kuomet po įvykusio lytinio akto vyras jai nepaskambina arba jų santykiai apsiriboja tik vakariene kartą per savaitę. Vyrą, su kuriuo lovoje gera, moterys linkusios įsimylėti, tačiau vyrams šis dėsnis nei kiek nebūdingas. Jiems labiau norisi ką nors nupirkti savo sekso partnerei nei pradėti su ja rimtus santykius, tuo labiau kurti šeimą.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Išrankumas

Beje, vyrai yra daug mažiau išrankesni nei moterys. Jie nesigraužia dėl vienatvės, nes žino, kad panorėję galės susirasti žmoną. Nesvarbu, kad taip nebus, svarbu, kad jie dėl to ramūs. Moterys, būdamos vienos, nuolat pergyvena, kad tokios ir liks, tad negali džiaugtis dabartine situacija, nors ji šiandien jas ir tenkina. Moterys bijo, kad taip niekada ir nesuras sau tinkančio vyro, ypatingai kuomet pradės senti.

Išvados

Tokias išvadas padarę mokslininkai sako, kad jos neturėtų nieko stebinti. Tiesiog vyrai ir moterys yra labai skirtingi. Tačiau pripažinkime, kad egzistuoja kažkas, ko mokslas negali paaiškinti, ir kas pakeičia net užkietėjusius viengungius….

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top