Now Reading
Aštriausias čili pipiras pasaulyje – „Trinidado skorpionas“ (Foto, video)

Aštriausias čili pipiras pasaulyje – „Trinidado skorpionas“ (Foto, video)

Aštriausias čili pipiras pasaulyje – „Trinidado skorpionas“ (Foto

Laikas.lt

„Trinidado skorpionas“ arba „Butcho T“ pipiras yra įtrauktas į „Gineso rekordų knygą“ kaip aštriausias pasaulyje. Pipiras yra toks stiprus, kad, bandant jį apdoroti, naudojami specialūs apsauginiai kostiumai.

Pirmąją „skorpiono“ pravardę pipiras gavo todėl, kad jo siaurėjanti apačia yra panaši į skorpiono geluonį. Antrąją dėl to, kad pipirą atrado Butchas Tayloras (vienos prieskonius gaminančios kompanijos savininkas) ir, tariamai, pirmasis ėmė naudoti aštrųjį pipirą gamyboje.

„Naga viper“ pipiras gali pailsėti – po atliktų mokslinių tyrimų, šių metų kovo mėnesį jį oficialiai aplenkė „Trinidado skorpionas“. „Naga viper“, pagal aštrumo skalę, siekia „vos“ 1,359 mln. vienetų, o „skorpionas“ – 1,463 mln. vienetų.

Trinidado saloje augantis pipiras naudojamas ašarinių dujų gamybai ir gaminti medžiagai, skirtai padengti laivų dugną tam, kad jų nepadengtų moliuskai ir jūriniai polipai.

„Butch T“ pipiras yra toks stiprus, kad jeigu jį laikote rankose – privalote užsidėti specialias pirštines, o jeigu paliesite akis – galite laikinai netekti regėjimo. Gaminant arba kitaip apdorojant pipirą, privaloma užsidėti specialius garų nepraleidžiančius kostiumus.

„Skorpiono“ sėklų galite gauti internetu čia ir čia.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Dar vienas video, kuriame galite pasižiūrėti pipirmo bandymus. Įspėjame – kalba necenzūruota!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top