Now Reading
Seriale „Dead set“ – zombiai be jokių dramų!

Seriale „Dead set“ – zombiai be jokių dramų!

Seriale „Dead set“ – zombiai be jokių dramų!

Goda Raibytė

Jeigu mėgstate siaubo filmus ir negalite pakęsti į juos taip dažnai kišamų lėkštų dramų – „Dead set“ bus optimaliausias pasirinkimas. 2008 m. išleistas britų mini serialas yra griežtai skirtas tik suaugusiems: jame daug kraujo, mėsos ir dar daugiau zombių!

Viskas prasideda britams tikrai įprastu TV reiškiniu – realybės šou „Big brother“. Kameromis apkrautuose kambariuose prieš milijonus žiūrovų akių gyvena tipiniai realybės šou personažai, be kurių turbūt nei vienas panašus projektas neišlaikytų aukštų reitingų: didžiakrūtė blondinė, raumeningas gražuolis, visų nemėgstamas atsiskyrėlis, neformalas, transeksualas ir keli kiti labai neišsiskiriantys ir dažniausiai pirmiausiai iškrentantys. Visi „Big brother“ name gyvena įprasta gyvenimą: aistros, pasiskirstymas grupelėmis, grupelių intrigos ir, aišku, noras kuo ilgiau išlikti ir kuo labiau įtikti žiūrovams.

Už kadro taip pat verda darbas – „redaktorius“ renka geriausius kadrus, jos dėlioja savaip, kuria realybės šou gyventojų įvaizdį ir panašiai. Žodžiu, renka, kas bus mylimas, o kas jau tuoj iškris. Aplink jį zuja asistentai, operatoriai ir kiti darbuotojai.

Darbas toks įtemptas, kad visi Anglijoje kylančias riaušes mato tik viena akimi ir net neįsivaizduoja, kokia jų priežastis. O viskas paaiškėja jau netrukus – per tiesioginę transliaciją susirinkusią minią žiūrovų ir beveik visą filmavimo komandą išžudo dar didesnė minia… zombių! Kaip ir pridera – didžioji dauguma yra suėdami arba patys tampa zombiais, o keli lieka įkalti ir gyvi. Kitą rytą užrakinti „Big brother“ name kol kas nesupranta, kodėl viskas taip ramu ir niekas jiems neduoda komandų. Pasirodo, jie liko tarp tų keletos gyvųjų… Ką daryti toliau? Įtampą dar labiau kelia aplink namą besispiečianti ir vis didėjanti krūva zombių…

„Dead set“ garso takelis taip pat nenuvilia. Gudriai parinkta muzika ypač galingai suveikia kadrų gale – net jeigu ten ir nebus jokių zombių, įtampa bus puikiausiai sukuriama ir aukštais muzikiniais tonais.

Filmo režisierius – Charlie Brookeris, plačiau žinomas kaip laidų vedėjas ir žurnalistas. 5 dalių „Dead set“ buvo pirmasis jo siaubo žanro darbas. Kaip pats jį apibūdino „pats nežinau, kas tai, tačiau turėtų būti įdomu“. Parašęs kritikų pripažintą serialą, Brookeris visgi nusprendė netęsti karjeros kine ir toliau dirba žurnalistu.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Tiesa, „Dead set“ visgi turi šokių tokių minusų. Pirmiausia – už žmonės greičiau lakstantys zombiai. Jau kuris laikas tarp siaubo filmų (ypač apie zombius) mėgėjų vyksta diskusija: greiti ar lėti zombiai? Jeigu esate lėtų „klasikinių“ zombių mėgėjas – „Dead set“ šioje vietoje nedžiugins. Antras minusas – pagrindinė aktorė – Jaime Winstone. Vietomis jos nei kiek neįtikinančios „isterijos“ tikrai ves iš kantrybės.

Rekomenduoju visiems siaubo filmų, zombių (labiau – greitųjų) ir britiško kino mėgėjams, kuriems jau virš 18 metų.

IMDB įvertinimas: 8 balai

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top