Now Reading
Keliaujate? Įdomiausi miestai Didžiosioms metų šventėms

Keliaujate? Įdomiausi miestai Didžiosioms metų šventėms

Keliaujate? Įdomiausi miestai Didžiosioms metų šventėms

Laikas.lt
Nuotr. Cnn.com

Kur būsite per Kalėdas arba kur sutiksite Naujuosius metus? Jeigu ruošitės išvykti iš Lietuvos, siūlome pasaulio miestus, kuriuose šventės taps išties nepamirštamomis.

San Chuanas, Puerto Rikas

San Chuane Kalėdos yra ne šventė, o tikras 3 mėnesių maratonas. Nuo lapkričio iki sausio vidurio čia viskas tiesiog skęsta girliandose, žmonių giesmėse, fejerverkuose ir šventiniuose patiekaluose.

Kūčių naktį daugelis vietinių gyventojų kartu švenčia „Misa de Gallo“. Šventę, kuri remiasi vietinėmis pagoniškomis tradicijomis ir apeigomis. O naujųjų išvakarėse vietiniai gali priversti jus suvalgyti 12 vynuogių (laimei ir sėkmei) ir šėlti kelias dienas trunkančiame vakarėlyje, kurį finansuoja valdžia. 

Londonas, Angija

Miestas, kurį lengviausiai pasiekti lietuviams (o kartu daugelis aplankytumėte ir savo artimuosius). 

Per Kalėdas Londone įsikuria specialios Kalėdų Senelio buveinės, kur galite jaukiai pasėdėti su šeima, o vaikai galės pašnibždėti savo norus, sėdėdami ant Senelio kelio. Londone taip apstu papildytos realybės žaidimų, kuruos galite žaisti tiesiog gatvėje. Londoną Kalėdoms turėtų aplankyti šeimos su mažais vaikais. 

Niujorkas, JAV

Kadangi per šventes įvairūs televizijos kanalai parodo daug amerikiečių kurtų filmų Kalėdoms, esate matę, kaip pasakiškai tada atrodo Niujorkas… O viską tituluoja eglė „Rockefeller Centre“, kurią apjuosia 8 km. girliandų.

Jeigu esate turistas, pasiimkite (arba išsinuomokite) pačiūžas ir su šeima ar draugas nepamirškite pačiuožinėti po atviru dangumi.

Tokijas, Japonija

Po pavasarį šalį nusiaubusio cunamio, Japonijos valdžia visomis išgalėmis stengiasi susigrąžinti turistus ir buvusį populiarumą. Todėl patikėkite – Kalėdos ir Naujieji čia tikrai bus įspūdingi.


 

Jau dabar visas Tokijas yra papuoštas tūkstančiais girliandų. Reikėtų pamatyti tą nuostabų vaizdą – jausmas tarsi būnant apsuptiems tūkstančiais mažų fėjų.

Sidnėjus, Australija

Sidnėjus ypač tiks tiems, kurie nemėgsta sniego. Ten per Kalėdas ir Naujuosius žmonės maudosi šiltame vandenyne ir geria šaltą alų. Gruodis Australijoje yra pats vasaros vidurys. Temperatūra beveik nekrenta žemiau 25 laipsnių kraščio.

„Bondi“ paplūdimyje aptinkamas pagrindinis Kalėdinis šurmulys. Degindamiesi galėsite grožėtis vietinių ir užsienio artistų pasirodymais, ragauti specialių šventinių kokteilių ir panašiai.

Nuo 20:30 val. kiekvieną vakarą mieste užsidega spalvotos Kalėdų girliandos.

Verona, Italija

Verona, Romeo ir Džiulijetos gimtinė, bus tinkamiausias variantas įsimylėjėliams, ieškantiems romantikos. 

Čia apstu animacijos, Kalėdinių mugių, koncertų, parodų, teatro pasirodymų ir romantiškų vakarų restoranuose. Kalėdų renginiai čia vyksta iki sausio 6 dienos

Reikjavikas, Islandija

Islandija bus puikus pasirinkimas, jeigu turite vaikų – folkloras čia turi net 13 skirtingų Kalėdų Senelių, kurie kiekvieną vaiką apipila dovanomis.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai


 

Kiekvienas iš 13 Senelių kiek primena Brolių Grimų pasakaites („Šaukšto laužytojas”, „Durų trankytojas” ir taip toliau). Pradedant nuo gruodžio 13 dienos, per dieną į miestą atvyksta po vieną Senelį.

Netoli Reikjaviko Kalėdoms įsikuria ir šventinis miestelis. Čia ne tik nusipirksite gražių dovanų, bet ir galite nusipirkti turus, po elfų gyvenvietes.

Viena, Austrija

Per Kalėdas Viena pavirsta į vieną didelį šventinį turgelį. Turgelių tradicijos atėjo dar iš Viduramžių. Yra tokių, kurie skundžiasi turgelių „nuvalkiotumu”, tačiau retas sugeba atsispirti jų magijai.

Pasirenkite persivalgyti gardžios imbierinės duonos, vaflių, saldžių riešutų, keptų dešrelių ir vietinio naminio vyno.

Niurnbergas, Vokietija

Niurnbergo Kalėdinė mugė kasmet sutraukia apie 2 mln. lankytojų. Mugėje yra apie 200 skirtingų medinių prekystalių ir nesibaigiančią jūrą meistrų darbų.

Mugę atidaro „Kristaus vaikas” – mergina (16-19 m.), kurią išrenka iš tūkstančių kitų kandidatų.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top