Now Reading
Už kosminę sumą – kosminiai vaizdai (Foto)

Už kosminę sumą – kosminiai vaizdai (Foto)

Už kosminę sumą – kosminiai vaizdai (Foto)

Dovilė Raustytė
Nuotr. Erika Vyšniauskaitė

Vakar Vilniuje įvyko pirmasis elitiniu pasaulio šou vadinamo „Cirque du Soleil“ (liet. Saulės cirkas) pasirodymas „Saltimbanco“. Dar du vakarus mūsų šalies gyventojai galės mėgautis profesionalių cirko artistų atliekamais numeriais.

Užaugome su cirku, kur lauko palapinėje, apvalioje arenoje, triukus rodo išdresiruotos meškos, vaikus dažniausiai rusų kalba juokina per didelius batus apsimovę klounai ir pan. „Cirque du Soleil“ parodė, kad egzistuoja kitoks cirkas, kuriame nėra narvuose laikomų gyvūnų, tik kvapą gniaužiantys akrobatai, žonglieriai, kur groja gyva muzika ir laksto klounai su pankiškomis šukuosenomis.

Bilietai į šiuos Kanados cirko, turinčio 51 artistą ir muzikantą, pasirodymus kainuoja nuo 175 iki 335 litų. Taip, suma mums tikrai didelė. Ypatingai jei sudalyvauti jau nuo vasaros pradžios reklamuotame įvykyje nori visa šeima. Tačiau išleistus pinigus tikrai atperka išvystas profesionalumas – nuo organizacijos (renginys nevėlavo nei minutės) iki įspūdingų spalvotų kostiumų, šviesos efektų, bendravimo su publika…

„Saltimbanco“ įkvėptas miesto gyvenimo, todėl ritmiškas ir kosmopolitiškas. 25 kalbomis prabylančių cirko artistų netikėčiausi triukai vietomis privertė kai kuriuos žiūrovus net užsidengti akis. Iš pažiūros neįmanomas balansavimas, šokinėjimas ir sukimasis ant kinų stulpų, rusiškų supynių, gravitaciją ignoruojančių lynų bei trapecijų, akrobatiniai dviračių numeriai ir, žinoma, 5 muzikantų ir dviejų dainininkų atliekama gyva muzika – tik dalis „Saltimbanco“ scenarijaus. 

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Šio šou premjera įvyko dar 1992 metais. Tuomet pasirodymas aplankė daugybę šalių, o nuo 2007-ų metų buvo perrežisuotas ir leidosi į naują kelionę po Šiaurės Amerikos ir Europos arenas. „Cirque du Soleil“ ši viešnagė Baltijos šalyse – pirma, bet, reikia tikėtis, nepaskutinė.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top