Now Reading
Naujoji Banksy skulptūra – pikselizuotas dvasininko biustas

Naujoji Banksy skulptūra – pikselizuotas dvasininko biustas

Naujoji Banksy skulptūra -  pikselizuotas dvasininko biustas

Justė Urbonavičiūtė
Nuotr. mymodernmet.com

„Aš niekada nesu tikras, kas nusipelnė būti iškeltas ant pjedestalo ar sutraiškytas po juo“, – teigia garsus grafičio menininkas Banksy.
 
Katalikų bažnyčia šituo neapsidžiaugs. Vienas garsiausių pasaulio grafitistas Banksy ką tik atidengė naują skulptūrą, pavadintą „Mirtina nuodėmė“. Tai XVIII a. akmeninis dvasininko biustas su nupjautu veidu, kurio vietoje – pikselizuotas portretas iš vonios plytelių. Šis darbas buvo sukurtas kaip atsakas į Katalikų bažnyčioje kilusį vaikų tvirkinimo skandalą bei tolimesnį jo nuslėpimą.

 
Vieta, kurioje yra eksponuojama ši skulptūra, yra ne mažiau svarbi nei pats kūrinys. „Mirtina nuodėmė“ buvo atidengta Walker dailės galerijoje Liverpulyje, Anglijoje, šalia XVII amžiaus religinio meno darbų, tarp kurių – didelės bažnytinių altorių statulos ir kitokios religinės skulptūros.
 
„Skulptūra turi aiškią žinutę. Kai pamatai, jog plytelės buvo uždėtos ant nupjauto veido, į galvą iškart ateina pikselizuoti vaizdai su įtariamais nusikalteliais televizijoje ar spaudoje“, –  teigė Reyahnas Kingas, meno galerijų, priklausančių „National Museums Liverpool” grupei, direktorius.
 
O ką sako pats Banksy? „Aš galėčiau tai pavadinti kalėdine dovana. Šiuo metų laiku lengva pamiršti tikrąją krikščionybės reikšmę – melą, korpuciją, tvirkinimą“.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top