Now Reading
„Wikipedia“ protestą dėl kovos su piratavimu įstatymo vertina sėkmingai

„Wikipedia“ protestą dėl kovos su piratavimu įstatymo vertina sėkmingai

„Wikipedia“ protestą dėl kovos su piratavimu įstatymo vertina sėkmingai

ELTA

Didžiausios pasaulyje nemokamos interneto enciklopedijos „Wikipedia” įkūrėjas Jimmy Walesas pareiškė, jog protestas dėl kovos su piratavimu įstatymo buvo sėkmingas, praneša „telegraph.co.uk”.

Angliškoji „Wikipedia” trečiadienį buvo išjungta 24 valandas. Šiuo protestu buvo siekiama akcentuoti įstatymo projektų – „Stop Online Piracy Act” (SOPA) ir „PROTECT-IP Act” (PIPA) – keliamą grėsmę interneto portalams, redaktoriams ir vartotojams.

Socialiniame tinklalapyje „Twitter” Jimmy Walesas teigė, jog puslapis, kuriame aiškinama tinklalapio išjungimo priežastis ir amerikiečiai raginami susisiekti su kongresmenais, buvo peržiūrėtas 162 mln. kartų. Įprastą trečiadienį „Wikipedia” puslapį peržiūri iki 30 mln. vartotojų.

Anot Jimmy Waleso, 35 senatoriai pareiškė nepritarsiantys PIPA, tuo tarpu praėjusią savaitę jų buvo tik penki.

Daugiau nei 162 mln. žmonių perskaitė mūsų žinutę, kurioje buvo klausiama, ar galite įsivaizduoti pasaulį be žodžio laisvės.

Pritariant „Facebook”, „Google” ir kitoms didžiosioms interneto korporacijoms, „Wikipedia” teigė, jog šie įstatymai apsunkins tinklalapius įsipareigojimais ir kels grėsmę laisvam žodžiui internete.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Pasak protesto kritikų, tai buvo nereikalinga, nes Baltieji rūmai pranešė praėjusią savaitę, jog jie nepritartų SOPA ir PIPA įsigaliojimui, jeigu šiuos projektus patvirtintų Kongresas.

Prezidento Baracko Obamos administracija taip pat pareiškė nepritarsianti pasiūlymams, kurie leistų autorinių teisių savininkams priversti interneto kompanijas užblokuoti tinklalapius, kuriuose viešinami piratiniai filmai, knygos ir muzika. Administracija įspėjo „neremsianti įstatymų, kurie apribotų saviraiškos laisvę, padidintų grėsmę kibernetiniam saugumui ar pažeistų dinamiško ir novatoriško interneto principus”. 


Lietuvos naujienų agentūra ELTA. Visos teisės saugomos. Platinti, kopijuoti be Eltos sutikimo draudžiama.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top