Now Reading
Tvido (tvidinis) švarkas – šio sezono „must have“ daikčiukas!

Tvido (tvidinis) švarkas – šio sezono „must have“ daikčiukas!

Tvido (tvidinis) švarkas – šio sezono „must have“ daikčiukas!

asvyras.lt

Šį sezoną (ruduo – žiema 2011-2012) tvidas peržengė ribą, kuomet jis buvo laikomas mėgstamiausia intelektualų ir profesorių medžiaga. Tvidiniai (tvido) švarkai šį sezoną yra velniškai populiarūs.

Tvidas – tai iš vilnonių pašukinių verpalų austas audinys su smulkiu raštu (šaltinis žodžiai.lt). Šios medžiagos atsiradimo istorija nėra įdomi – sugalvojo ir sugalvojo, tačiau etimologija yra gan įtraukianti. Iki 1830 metų šią medžiagą (tvidą) vadino tvilu (angl. tweel, iš škotiško twil – įstrižo pynimo medžiaga). Laikui bėgant kažkuris Londono prekybininkas neįskaitė rašto ir perskaitė “tweel” kaip “tweed”. Jis pateikė medžiagos pavyzdžius su neteisingu pavadinimu. Nuo to laiko viskas ir prasidėjo. Fenomenalu tai, kad kažkas, kas prasidėjo nuo klaidos, labai stipriai siejasi su intelektualais ir buvo pamėgta labai išsilavinusių žmonių.


 

Mūsų dienomis tvido (arba tvidinis) švarkas – tai neatsiejama neformalaus garderobo detalė, kurią privalo turėti šiuolaikiniai žmonės.

Be to, dizaineriai rekomenduoja šį rūbą paversti savo sportinio įvaizdžio detale bei drąsiai vilktis tokius švarkus prie džinsų su sportbačiais arba laisvalaikio batais.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Beje, šią žiemą labai populiaru būti “Čipolinu”, t.y tarsi svogūnui turėti daug sluoksnių aprangos! 


View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top