Now Reading
Ugniaplaukė Ieva – išskirtinė nuo vaikystės (Interviu, Foto)

Ugniaplaukė Ieva – išskirtinė nuo vaikystės (Interviu, Foto)

Ugniaplaukė Ieva – išskirtinė nuo vaikystės (Interviu

Dovilė Raustytė
Nuotr. iš asmeninio archyvo

Ugninių plaukų savininkė Ieva Gurklytė mums papasakojo beveik Pelenės istoriją. Dėl savo neįprastos išvaizdos mergina išsiskirdavo klasėje, o dabar – mados pasaulyje. Taip, tai ta pati ilgakasė, svėrusi savo plaukus Mario Basanovo (su Vidžiu ir Ernesto) vaizdo klipe „Changed“. Jau keletą metų ją išvysti galime ir ant „Mados infekcijos“, J. Statkevičiaus kolekcijų podiumo bei fotosesijų nuotraukose.

Trumpai pakalbinome Ievą apie jos neįprastą išvaizdą, pravardes, mokslus ir kt.

Tikriausiai esi susilaukusi įvairiausių vertinimų dėl savo, neįsižeisk, ryžo gymio. Gal būtent jis tau ir padėjo tapti modeliu?

Nežinau, kaip atsakyti į šitą klausimą. Būdama 13-os nusiunčiau savo nuotraukas bei duomenis vienai modelių agentūrai ir jie pakvietė mane, bet tada beveik neturėjau darbų. Prieš porą metų Vilniaus senamiestyje sutikau Renatą Mikailionytę ir ji mane pakvietė į savo agentūrą. Atsisakiau, nes vis dar dirbau prieš tai minėtoje. 2010 m. atėjau į „Mados infekcijos“ atranką tiesiog „iš gatvės“ ir patekau. Po to, žinoma, pakeičiau ir modelių agentūrą.

Visgi išskirtinė plaukų spalva padėjo?

Žinoma, mano bruožai išskirtiniai (nenoriu, kad skambėtų lyg girčiausi, bet taip yra). Modeliui svarbiausia turėti tinkamus išmatavimus, ūgį ir taisyklingus bruožus. Išskirtinė plaukų spalva prisideda, bet nėra pagrindinis faktorius.

Ar turėjai/turi kokių nors su plaukų spalva susijusių pravardžių? Gal vaikystėje teko kompleksuoti dėl kaštoninių plaukų?

Merginoms dažniausiai patikdavo ir plaukų spalva, ir ilgis. Žinoma, pravardžių turėjau įvairiausių ir buvo daugybė istorijų. Negi dabar pasakosiu visas bukų vaikigalių kvailystes? Ir nelabai norisi prisiminti… Kadangi su klase niekad neturėjau draugiškų santykių, tai net ir į išleistuves nėjau! Mokykloje jaučiausi išskirtine ne vien dėl plaukų…

Na, įdomu įdomu… Dėl ko dar?

Pradinėje mokykloje peršokau vienus metus ir dėl to buvau jaunesnė už klasės draugus 1–2 metais. Atrodo, skirtumas ne toks ir didelis, bet kartais į mane žiūrėdavo lyg į vaiką… Šiaip buvau gan tyli ir gera mergaitė, kokios mokytojams patinka, o mokiniams – ne. Nors visada duodavau nusirašyti, vis tiek buvau laikoma ne iš tų kietųjų ir knygų žiurke. Be viso to dar buvau ryža! Tačiau, kai pradėjau dirbti modeliu, visa tai beveik praėjo.

Nežadi keisti savo natūralios plaukų spalvos? Esi ja patenkinta?

Iš esmės, taip. Kartais norisi, kad spalva būtų ryškesnė, nes dabar yra kiek patamsėjusi. Daug kas priklauso ir nuo apšvietimo, vienur galiu būti tiesiog rudaplaukė, kai kur raudonplaukė. Aš iš tikro net neįsivaizduoju savęs su kitokia plaukų spalva. Galiu rinktis tik rudus atspalvius – prie strazdanų ir baltos odos niekas kitas netiktų.

Kiek laiko augini savo plaukus?

Aš jų neauginu, tiesiog nekerpu. Vasarą buvau patrumpinusi juos apie 15 cm, kad sveiki ataugtų, o dabar vėl tokie patys. Jie tikrai greitai auga.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Daug laiko skiri savo išvaizdai? Gal tavo oda reikalauja išskirtinės priežiūros?

Nelabai. Iš tikro oda rūpinuosi daugiausiai, nes per mados renginius makiažas ją nuvargina, o ir žinant mano nesveikus valgymo įpročius ją jau būtina prižiūrėti. Kartą per savaitę naudoju gilaus valymo purvo kaukę, o kasdien – paprastą drėkinamąjį kremą.

Sieji savo ateitį su modelio karjera?

Kol nestudijuoju tai yra mano darbas, o paskui bus tik pomėgis. Šį mėnesį išvažiuoju į Londoną, kur dirbsiu modeliu. Tačiau ten taip pat nuo rudens ruošiuosi studijuoti anglų kalbą ir literatūrą.


Šis straipsnis publikuotas vasario mėnesio „Laikas.lt“ žurnale tema VYRAI, kurį galite rasti Vilniaus ir Kauno viešose vietose arba čia. Kiti numerio straipsniai:

A. Tereškinas: „Tradicinė vyriškumo sampratą reikia griauti“ (Interviu)
M. Starkui kelionėse dar neteko pasigesti moterų (Interviu)
Azartas ir greitis – ledo ritulyje
Ne vien vyrų reikalas
Žmonijos ateitis – kiborgai?
Geros jums kelionės mūsų transportu
Pasidaryk pats – iš batų raištelių (ne tik) vyriški papuošalai
                                       Tinklaraščių virtuvėje


Informacija apie akciją „Ieškomi ryžaplaukiai“ – čia ir Facebook

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top