Laikas.lt
Paskutiniam žiemos savaitgaliui užbaigti siūlome labai skanų ir sotų patiekalo receptą. Jūsų dėmesiui – varškės apkepas su kumpiu.
Ingredientai:
varškė, 500 g
3-4 kiaušiniai
tarkuotas fermentinis sūris, 100-150 g
kumpis, 100 g
svogūnas
miltai, 0.5 stiklinės
kepimo milteliai, 1 šaukštukas
žalumynai
Kaip gaminti:
Baltymus atskirkite ir išplakite iki standžių putų. Svogūną susmulkinkite ir pakepinkite. Kumpį supjaustykite kubeliais. Varškę, svogūną, kumpį, žalumynus ir sūrį sumaišykite su tryniais, tada atsargiai įmaišykite išplaktus baltymus, sukrėskite į riebalais išteptą kepimo formą ir kepkite 180-200 laipsnių orkaitėje 45-55 min.