Kaip padaryti galą interneto pagundoms?

Laikas.lt

Baltas „MS Word“ lapas, žemyn nusitaikiusi produktyvumo kreivė, ties trečia skaidre sustabdyta prezentacija – taip nutinka, kai nusprendžiame „šį bei tą pasitikslinti“ internete. Naršymas neginčytinai kenkia mokymosi ar darbo procesui, tačiau yra būdų kovoti su noru surinkti „www“.

Laikas.lt, remdamiesi asmeninė patirtimi, parengė trumpą pagalbininkų kovojant su laiko švaistymu tinkle gidą.

Nemokami interneto blokavimo įrankiai

„Rescue Time Lite“

Ne tik blokuoja nepageidaujamus puslapius, bet ir analizuoja, kaip dirbate. Užsiregistravus ir pasirinkus tikslus, jums reikės paskirstyti produktyvias ir neproduktyvias veiklas, kad aplikacija galėtų rinkti statistiką apie jūsų darbą bei pranešti, jei viršijate leistiną naudotis „kenksmingais“ tinklalapiais laiką.

Opcija „Get Focused“ blokuoja pirmuosius du dažniausiai lankomus tinklalapius iš „kenksmingųjų“ sąrašo.

„OmmWriter“

Programa, skirta daug rašantiems. Nepakeičiama rengiant mokslinius darbus. Ne tik leidžia blokuoti (netiesiogiai) puslapius, bet ir yra maloni akiai bei ausiai: tai gražus fonas per visą ekraną ir muzika, nuteikianti darbui. Beje, rodo ženklų skaičių.

Naršyklės „Chrome“ plėtinys „Blocker“

„Blocker“ leidžia užblokuoti tinklalapius, kurie jus blaško. Bandydami atsidaryti užblokuotą puslapį, susiduriate su kliūtimi:

Žinoma, kliūtį galima apeiti, bet tada ekrane atsiranda atbaidantys simboliai. Lengviau uždaryti langą ir tęsti darbą, nei rinkti šį raidžių ir skaičių derinį.

Naršyklės „Firefow“ plėtinys „LeechBlock“

Kaip skelbiama oficialiame puslapyje, blokuoja tinklalapius, kurie rimuojasi su Blue Cube, Pie Face, Space Hook, Hash Pot, Sticky Media ir pan.
Taip pat leidžia:

  • jungti puslapius į grupes
  • blokuoti puslapius ar jų grupes tam tikram laiko tarpui (pvz. nuo 9 iki 17 val, kas valandą po 10 min ir pan.)
  • nustatyti slaptažodį pasirinktiems puslapiams
  • fiksuoja, kiek laiko praleidžiate naršydami puslapiuose.


Populiariausios mokamos programos

„Freedom“

Kiek minučių laisvės pageidautumėte? Vos keli pelės paspaudimai, ir internetas atjungiamas pasirinktam laikui. Tiesa, jei kurį laiką po programos paleidimo nesinaudojate kompiuteriu, „Freedom“ visvien skaičiuoja minutes.

Naršyti galėsite tik pasibaigus laikui ar perkrovę kompiuterį. Programa kainuoja 10 dolerių, taip pat galima parsisiųsti nemokamą bandomąją versiją, kurią galima panaudoti penkis kartus.

„Anti-Social“

Puikiai tinka dirbantiems internete ar nuotoliniu būdu – tiems, kam prieiga prie interneto būtina, bet darbą drumsčia įvairūs socialiniai tinklai. „Nustebsite, kiek daug padarote, kai nusigręžiate nuo draugų“, - skelbia programos kūrėjai.

Aplikacija leidžia blokuoti ne tik Facebook, Twitter bei kitus panašaus pobūdžio puslapius, bet ir tuos, kuriuos patys laikote „kenksmingais“, įtraukiant juos į blokuojamųjų sąrašą.

Paleistą aplikaciją išjungti galima tik perkrovus kompiuterį.„Anti-Social“ kainuoja 15 dolerių, taip pat galima parsisiųsti nemokamą bandomąją versiją.

Žinoma, 100 proc. veiksminga ir visiškai nemokama priemonė nuo interneto pagundų – ištraukti interneto laidą. Tačiau tingumas – progreso variklis, tad kartais paprasčiau įsirašyti blokuojančią programą. Tikimės, kad bent viena jų bus naudinga.

apriboti prieigą, blokuoti puslapius, darbas, internetas, prokrastinacija, socialiniai tinklai

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai