Savaitgalio serialas. „Shameless“ - sudėtingas didelės šeimos gyvenimas

Goda Raibytė

Ne pačiame maloniausiame JAV priemiestyje įsikūrusi daugiavaikė Gallagherių šeima. Gyvenimas jiems ne rožėmis klotas – tėvas alkoholikas, motina staiga suvokė, kad yra lesbietė ir su mylimąją pabėgo prieš daug metų, tad visas rūpestis krenta ant vyriausiosios Fionos pečių.

Vyriausias Philipas (arba tiesiog Lipas) – mokytojų vadinamas genijumi, o vietoje rimtesnių ateities planų jis fizikos pamokas merginoms keičia į seksualines paslaugas. Ianas – svajoja apie karinę tarnybą ir galiausiai pripažįsta, kad yra gėjus. Debbie – dar visai jauna, tačiau labai sąmoninga mergaitė, dažnai kalbanti protingiau ir už vyresnius. Carlas – nuolatos įsivelia į bėdą ir pasižymi asocialiu elgesiu. Dar visai kūdikis Liamas – dar, žinoma, nelabai ką supranta.

Fiona, jos broliai ir sesės – visi, net patys mažiausi dirba po kelis darbus tam, kad galėtų išgyventi ir nebūtų išbarstyti po vaikų namus.

Bėdų ir taip per akis, o čia dar prisideda tėvas Frankas. Negana to, kad jis nuolatos įsivelia į bėdą, iš kurios ištraukia vaikai, jis dar vagia šeimos pinigus ir gali padaryti viską, kad apkvailintų kitus.

Gallagherių vaikų draugai – kaimynai Veronica ir Kevinas. Abu turi pastovius darbus ir kartais atrodo „normaliausi“ iš visų kitų herojų.

Jau nuo pirmųjų serijų, „Shameless“ patraukia veiksmu. Fioną įsimyli turtingas gerbėjas Steve'as, Lipas per savo „ypatingas“ fizikos pamokėles susiranda merginą, Ianas pripažįsta, kad yra gėjus ir įsimyli, o Frankas išsikrausto į kitus namus. Dabar jis gyvens su Sheila – moteirmi, sergančia agorafobija (žinoma, tik dėl pinigų). O Kevinas ir Veronica į namuose priglaudžia mergaitę iš religinės sektos.

Tačiau „Shameless“ įdomus ne tik siužetu, bet ir įtikinančia aktorių vaidyba ir tikroviškumu. Gallagherių problemos ir kasdienės situacijos atrodo labai realios, net su mažiausios, kad ir ne visai maloniomis detalėmis.

Labiausiai reikėtų pabrėžti tėvo (akt. Williamas H. Macy) vaidybą. Jis puikiai perteikia tikro alkoholiko psichologiją. Frankas nedirba, gyvena iš pašalpų, yra manipuliatorius, niekada nepripažįsta savo klaidų (visada kaltina kitus, reikalauja pagalbos arba tiesiog vaidina, kad nieko nebuvo), nuolatos skundžiasi, o tik „užuodęs“ lengvus pinigus, gali peržengti visas ribas, tam, kad juos gautų (bandyti nužudyti motiną, naudotis lengvabūdėmis našlėmis, psichiniais ligoniais, vaikais).

Frankas visai nesirūpina atžalomis, o juos pamini tik tada, kai bare bando gauti nemokamą taurelę (maždaug: „Įpilk nemokamai, juk aš – daugiavaikis tėvas. Visą dieną uždirbu duoną vaikams, nelieka pinigų net mažiausiai pramogai“).

Pirmąją „Shameless“ seriją žiūrėjo beveik milijonas žmonių. Antrąją – beveik 1,5 mln. Todėl pirmasis sezonas sumušė „Showtime“ rekordą. Kino kritikai serialui taip pat negaili pagyrų, todėl jau 2 metus „Shameless“ tvirtai stovi geriausiųjų topuose.

Beje, Fionos personažą įkūnijusi aktorė Emmy Rossum JAV žinoma ir kaip dainininkė:

IMDB vertinimas: 8,5/10
Filmo nepatartina žiūrėti jaunesniems nei 16 metų žiūrovams.


Laikas.lt taip pat rašė apie šiuos serialus:

Savaitgalio serialas. Demonų medžioklė su „Išrinktaisiais“
Skrendam su „Pan Am“
Sudie, daktare Hausai
Seriale „Dead set“ – zombiai be jokių dramų!
„Dingę“: kaip vedžioti žiūrovus už nosies ir išsaugoti populiarumą
Seriale „Misfits“ – problematiški šių dienų super herojai
„Outsourced“ – juokingas, bet rasistinis serialas?
„X failai“: kultinis serialas apie bildukus ir sąmokslus
„Nusivylusios namų šeimininkės" - serialas, kurio niekas nenorėjo
Holivudo įžymybės ir retro mafija seriale „Boardwalk Empire“

geriausi serialai, goda raibytė, IMDB, savaitgalio serialai, serialai, shameless

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai