Balandį – septintasis elektroninės muzikos festivalis „Blitzkrieg“

Laikas.lt

Šio septintus metus vykstančio vieno laukiamiausio elektroninės muzikos festivalio statistika kalba pati už save. Per pastaruosius metus festivalyje apsilankė beveik 10 tūkstančių žmonių, visus stebino per 60 užsienio ir Lietuvos elektroninės muzikos atlikėjų.

Jau balandžio 13 d. Vingio parko estradoje įvyks naujausia „Blitzkrieg“ serija, kuri, tikimasi, tradiciškai sutrauks tūkstančius melomanų iš visos Lietuvos. Pirmieji bilietai kainuos 35 Lt.

Daugiausiai žmonių – per 2500 surinkęs trečiasis „Blitzkrieg“ išsiskyrė ne tik gerbėjų gausa, tačiau ir netikėta vieta. Vingio parko estradoje esančios patalpos tikrai turi kažką magiško, todėl į jas sugrįžtama ir šiais metais. Festivalis ir toliau ketina stebinti elektroninės muzikos atlikėjų gausa iš užsienio. Šiemet galėsime išgirsti tokius vardus kaip techno futuristą iš Singapūro Xhin bei drum‘n‘bass guru iš Čekijos Forbidden Society. Žinoma, tai tik pradžia ir netrukus bus paskelbtas visas atlikėjų sąrašas.

Festivalio istorijos svarbiausi momentai

Pirmasis „Blitzkrieg“ festivalis įvyko 2006 metais. Nors iš pradžių tai buvo gana mažas sunkiosios elektroninės muzikos festivalis, tačiau per pastaruosius šešerius metus festivalis gerokai išaugo ir dabar tikrai turi kuo pasigirti. Lietuvos elektroninės muzikos gerbėjus jau lepino tokie skirtingą muziką pristatantys užsienio atlikėjai, kaip Beardyman, Waldhaus, Counterstrike, Current Value, Joe & Will Ask, Limewax, Bong-Ra, Zero Cash ir kiti. 

Praėjusiais metais festivalis dar kartą pakeitė dislokacijos vietą į naujai atsidariusio klubo „Aparat“ sandėlius ir stebino ne ką prastesniais vardais. Electro scenoje atsipūsti neleido Didžiojoje Britanijoje itin populiari grupė Shitdisco, techno mėgėjus šokdino Hardtrax, o drum‘n‘bass vakarėlių siela The Panacea užkūrė tikrą pirtį. „Blitzkrieg” festivalyje grojo ir svarbiausi Lietuvos elektroninės muzikos kūrėjai bei didžėjai. Čia savo pirmąjį pasirodymą surengė šiandien jau gerai žinomi „The Sneekers” ir kiti.

Septintajame „Blitzkrieg“ – dar daugiau prakaito

Jau po pusantro mėnesio įvyksiančiame septintajame „Blitzkrieg“ žadama dar daugiau prakaito. Šiuo metu jau patvirtintos dvi „underground” elektroninės muzikos žvaigždės. Pirmasis – tai sunkaus drum‘n‘bass atstovas iš Čekijos Forbidden Society. Dar 1996-aisiais muzikinę karjerą pradėjęs prodiuseris ir didžėjus pastaruoju metu keliauja po pasaulį su garsiuoju „Therapy Sessions” renginių ciklu. Šiuose renginiuose kartu su Forbidden Society groja vienas už kitą garsesni Dieselboy, Dylan, Limewax ir kiti. Maža to, čeko kūrinius savo miksuose leidžia tokios pripažintos drum‘n‘bass žvaigždės, kaip The Panacea, Counterstrike, Ed Rush bei Technical Itch.

Ir bene pats svarbiausias „Blitzkrieg VII“ svečias bus iš tolimojo Singapūro atkeliaujantis techno atstovas Xhin. Jis karjerą pradėjo 1997-aisiais ir greitai įgijo “garso futuristo“ pravardę, dėl savo muzikoje naudojamos išskirtinos struktūros ir kompozicijų. Savo setuose jis sujungia ne tik techno, bet ir ambient bei IDM garsus. Xhin nevengia groti net tokio eksperimentatoriaus kaip Aphex Twin kompozicijų.

Šiuos 2 jau patvirtintus atlikėjus ir dar daugybę kitų išgirsime jau balandžio 13 d, Vingio parko estradoje, festivalyje „Blitzkrieg VII“. Bilietus galite įsigyti svetainėje www.ticketpro.lt  bei „Bilietų pasaulio“ kasose.

Blitzkrieg, elektroninė muzika, elektroninės muzikos festivalis, festivaliai

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai