Now Reading
Latvija geriausia mėgautis iš lėto

Latvija geriausia mėgautis iš lėto

Latvija geriausia mėgautis iš lėto

Ina Peseckienė
Nuotr. Latvijos turizmo plėtros agentūra

Rinkdamiesi kelionę dažniausiai žvalgomės į tolimąjį užsienį, kartais dėl atostogų net esame pasiryžę perskrosti vandenyną. O vos už kelių valandų kelio automobiliu galima pasinerti į kitokį gyvenimą: harmoningas poilsis keliautojams, norintiems nors trumpam pakeisti gyvenimo tempą ir neskubant patirti naujų įspūdžių – tokią Latviją neseniai vykusios konferencijos metu pristato šalies turizmo plėtros agentūra.

Iš tiesų, mėgautis geru maistu, nuošaliais paplūdimiais, perprasti nedidelių miestelių žavesį maloniausia neskubant. Patys latviai sako, kad jų šalis kupina staigmenų, tik kai kurios jų yra gerai paslėptos.

Latvijos turizmas

Latvijos turizmo plėtros agentūros tyrimo duomenimis, lietuviai renkasi poilsį kaimyninėje šalyje dėl to, kad ją lengva pasiekti, o kainos prieinamos. Vertiname galimybę poilsiauti šeimomis bei kaimynų slidinėjimo kurortus. 2011 m. didžiausi turistų srautai į Latviją judėjo iš kaimynų pusės, taip pat ir Lietuvos. Nepaisant to, kad lietuviai nuo šiol apsistoja Latvijoje ilgiau nei vienai nakčiai, jie vis dėlto nėra dosniausi turistai ir renkasi pigesnes paslaugas.

Su broliais latviais turėdami nemažai bendro, vis dėlto į kelionę leidžiamės ieškodami skirtumų – kultūrinių ar gastronominių. Pastaruosius galėsime pažinti visus 2012 metus, mat šiemet Ryga tapo Baltijos kulinarijos sostine. 25 geriausių Rygos restoranų virėjai turistams parengė specialų kulinarinį kalendorių: nuo kovo iki gruodžio stebins ypatingais patiekalais, kas mėnesį naudodami vis kitokius latvių tradicinius produktus. Specialiai sukurtą kalendorių turistai gali peržiūrėti internetiniame puslapyje www.liveriga.com.

ryga

Tačiau aplankyti Rygą – tik pradėti savo kelionę po Latviją. Už sostinės ribų keliautojų laukia smėlėti paplūdimiai, parkai, lankytinos vietos, nemažai kultūros renginių ir festivalių. Vienas jų – jau tradiciniu tapęs muzikos ir meno festivalis „Positivus“, kuris kasmet sulaukia ne tik latvių, bet ir kaimyninių valstybių atlikėjų.

„Šiais metais sukurtas specialus kelionės paketas, kuriuo pasinaudoję turistai iš Lietuvos galės patogiai pasiekti festivalio vietą. Be to, šiemet daug dėmesio skiriama jauniausiems festivalio lankytojams – sukurtos geresnės sąlygos šeimoms, atvykstančioms su vaikais“, – sakė „Positivus“ organizatorius Ģirts Majors.

Be festivalio „Positivus”, turistus iš Lietuvos vasarą vilios ir Latvijos pajūrio miestai, tokie kaip Ventspilis ir Jūrmala. Į šį Latvijos kurortą keliauti kiek toliau nei į Palangą, tačiau miestas nenuvils. Turistai čia vyksta dėl gausybės renginių, „Livu“ vandens ir „Dzintari“ miško parkų, o žiemą – slidinėti pušynuose. Kurortas įtrauktas į populiariausių Latvijos lankytinų vietų dešimtuką.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Besižavintiems gamta turistams siūloma apsilankyti Lygatnės mieste, garsiame 333 uolomis, olomis ir natūraliai susiformavusiais rūsiais.  Miestelyje bus įdomu ir istorijos entuziastams: čia galima pasižvalgyti po bunkerį, kuriame komunistų elitas turėjo pasislėpti iškilus atominio karo grėsmei.
 


Latvijos lankytinų vietų dešimtukas:

  • Rundalės rūmai
  • Senoji Ryga
  • Agluonos bazilika
  • Kuldygos istorinis centras
  • Gaujos nacionalinis parkas
  • Turaidos muziejus-rezervatas
  • Ventspilis
  • Liepoja
  • Cėsių senamiestis
  • Jūrmala

Daugiau veiklų ir lankytinų vietų keliautojai ras Latvijos turizmo svetainėje.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top