Kaip keturiolikmetė iš savo verslo idėjos nusipirko namą

Laikas.lt
Parengta pagal www.npr.org informaciją

Willow Tufano atrodo kaip eilinė paauglė – jai keturiolika metų, ji prisiekusi Lady Gaga gerbėja, savo kalbome naudoja daug paaugiško žargono ir kaip ir visos mergaitės labai myli gyvūnus. Tiesa, mergaitė savo verslo idėją išplėtojo taip, kad nusipirko namą. 

2005 – aisiais, kuomet Willow buvo septyneri, nekilnojamo turto rinka buvo aukštumoje. Mergaitė su savo šeima gyvena Floridoje, tad namų kainos dvigubėdavo beveik kiekvieną mėnesį, o Willow mama, kaip ir daugelis vietinių, tapo nekilnojamo turto agente. Nekilnojamo turto burbulo sprogimas, sukrėtęs pasaulinę ekonomiką, paveikė ir mergaitės šeimą – jos mamai teko persikvalifikuoti ir pusvelčiui pardavinėti užstatytus namus investuotojams. Pastarieji juos atnaujindavo ir kilstelėję jų rinkos kainą perparduodavo. Susitikimuose su investuotojais ir namų apžiūrėjimuose dažnai dalyvaudavo ir Willow. 

Vieno tokio susitikimo metu mergaitei kilo puiki verslo idėja. Daugelis investuotojų supirktus namus pertvarkydavo, o ten esančius baldus, buitinę techniką ir įvairias smulkmenas dažnai tiesiog išmesdavo. Willow sugalvojo parduoti daiktus, kurių investuotojams nereikia. Neilgai trukus mergaitė kiekvieną mėnesį sugebėdavo užsidirbti po 500 JAV dolerių, kurių didžiąją dalį sutaupydavo. 

Vieną dieną mergaitės mama pamatė parduodamo namo skelbimą. Ji prisiminė, kad pakilimo metu šio, dviejų miegamųjų, namo kaina siekė 100 000 JAV dolerių, tačiau dabar jis tekainavo 12 000 JAV dolerių. Willow nugirdo tėvų pokalbį ir pusiau juokais pareiškė: „O jeigu aš nusipirkčiau tą namą? Būtų geras, ne?”.

Mergaitė namo pirkimui pusę sumos pasiskolino iš mamos, tačiau per artimiausius porą metų ketina mamai grąžinti pinigus, o sulaukus pilnamestystės namą užregistruoti savo vardu. „Kai jį nusipirkau, tai viskas buvo suversta, atrodė, kad ten vyko riaušės” – pasakojo jaunoji verslininkė. Padedama tėvų ji iškuopė šiukšles ir sutvarkiusi namą jį išnuomojo jaunai porai už 700 JAV dolerių per mėnesį. 

Šiandien ambicinga mergaitė tikisi išmokėjus skolą mamai nusipirkti antrą namą, kurį taip pat nuomos. 

Florida, jaunas, namas, paauglė, pinigai, verslas

Naujausi komentarai
sp
2016-11-30, 21:13
o as tai pasikarsiu
Laima
2016-01-17, 17:42
Saunuole! Ir as taip padaryciau, senai puoseleju tokia minti,bet neturiu is ko pasiskolinti pinigeliu. Tik ne is greituju kreditu! Jau tikrai ne is sukciu brangininku!
ziurke
2014-09-22, 15:11
Visiems norintiems turėti papildomą pajamų šaltinį arba rimtai užsiimti gyvūnų veisimu, siūlome prisijungti prie mūsų ir pradėti auginti beplaukes žiurkes. Vienos žiurkės supirkimo kaina: 17 lt. Žiurkės supirkimo amžius nuo 1 mėn. arba nuo 50 g svorio. Veisiasi žiurkės labai greitai, nėštumas trunka 21 dieną, o maitina žiurkiukus pienu iki 21 dienos. Kergti žiurkę vėl galima po to, kai atsivedė mažylius, po paros arba kas 3 paras. Žiurkės gyvena iki 3 metų. Patelė vaisinga iki 1 metų, patinas - visą gyvenimą.
[email protected]
http://frozenrats.96.lt/Verslo%20pasiulymas%20Nr1.html
video: https://www.youtube.com/watch?v=_1pyoCOzmT4
meistras
2012-12-06, 04:47
pavydekit siukleles savo varkes tokios neprasukot niekada gyvenime tai dabar is pavydo rekaujat nevyleliai jums pirstu parodytu tokia varke ir jos nepastebetumet, bet jei kas kitas tai padarytu jau butu spekulentas ir t.t.....
blackie
2012-03-20, 11:20
Haha, taip ir maniau kad nebus nei vieno teigiamo komentaro. :D Isterikai pikčiurnos :D
Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai