Now Reading
„Loftą“ šokdino prancūzų muzikos chuliganai (Foto)

„Loftą“ šokdino prancūzų muzikos chuliganai (Foto)

„Loftą“ šokdino prancūzų muzikos chuliganai (Foto)

Ieva Varkojytė

Vėlyvą penktadienio vakarą visi, neabejingi prancūziškai kultūrai bei gyvai atliekamai muzikai, rinkosi į menų fabriką „Loftas“. Čia vyko vienas iš Frankofonijos dienos renginių – energingųjų prancūzų „Les Hurlements D’Léo“ koncertas.

„Les Hurlements D’Léo“ (liet. Leo klyksmai) – tai aštuoni vyrukai iš Bordo, persimetę per petį saksofonus, gitaras ir krūvą kitų instrumentų bei užkrečiamai mylintys gyvenimą ir muziką.

„Mums nesvarbu, kur miegoti ir ką valgyti, mes norime groti kartu ir pamatyti pasaulį“, – tvirtina grupės nariai. Jiems nerūpi šlovė, jų didžiausia aistra yra muzika, o gyvenimo būdas – kelionės ir koncertai.

Gerai žinomi ir visame pasaulyje mėgiami java-chanson-punk-caraving stiliumi grojantys muzikantai išgarsėjo jau pirmuoju savo albumu – „Le Café des jours heureux“ (liet. Laimingų dienų kavinė). Ryškus ir melodingas pirmasis muzikantų albumas buvo išleistas jų pačių lėšomis, nesitikint parduoti didelį tiražą. Visgi, netrukus vyrukai buvo kviečiami koncertuoti ne tik Prancūzijoje, tačiau ir kitose šalyse.

Išgirdus pirmosios koncerte atliktos dainos – Bordel de Luxe – akordus, visi įsitikino, kad neapsakoma energija ir linksmybės ant scenos – tarsi vizitinė grupės kortelė ir tai, dėl ko juos taip dievina ne vien tik prancūzai. Gyvai atliekami šios aštuoniukės kūriniai pilni užkrečiančios energijos, maišoma daugybė muzikos stilių, o svarbiausia – viskas atliekama net 8 instrumentais.  

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Pats puikiausias įrodymas, jog grupė tiesiog gyvena savo kuriama muzika, o susirinkusieji liko išties patenkinti – atlikėjai į sceną grįžo dar du kartus.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top