Now Reading
Praktiška mada: kaip panaudoti mirusių gyvūnų dalis

Praktiška mada: kaip panaudoti mirusių gyvūnų dalis

Praktiška mada: kaip panaudoti mirusių gyvūnų dalis

alfa.lt

Vokiečių dizainerė sukūrė keistų batų kolekciją iš negyvų gyvūnų dalių.

45 metų Iris Schieferstein prie naujausios savo batų kolekcijos dirbo daugybę mėnesių. Pasauliui ji pristatė tiesiog neįtikimų batų: aukštakulnių iš arklių kanopų, sandalų, išskaptuotų iš balandžių, ir batų, išmuštų gyvačių oda. Tokie batai kainuoja iki 4,5 tūkst. eurų.

Dizainerė gyvūnų dalis renkasi pas vietinį mėsininką Berlyne. Grįžusi namo su neįprastais pirkiniais ji savaičių savaites grandydavo mėsą nuo kaulų ir odos, o gerai paruoštą medžiagą batams atiduodavo išdirbti kailiadirbiams. „Myliu arklius, myliu batus, taigi pamaniau, kad tai puiki idėja. Arklių eisena labai graži, norėjau ją atkurti per batus“, – pasakojo I.Schieferstein.

Anot jos, tokių batų siuvimas – itin nemalonus procesas, primena iškamšų darymą. „Pradėjusi dirbti su negyvų gyvulių dalimis, gaišenas rinkdavau gatvėse. Tačiau Vokietijos įstatymai saugo net ir negyvus gyvūnus, todėl mane norėjo įkišti į kalėjimą. Dabar einu pas savo mėsininką“, – neįtikimais darbo metodais dalijose batsiuvė.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Ji pirmoji išmėgina savo pasiūtus batus, tikrina, ar patogu su jais vaikščioti. Pernai porą batų iš arklio kanopų dizainerė padovanojo ekscentriškai dainininkei Lady Gagai.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top