Now Reading
„Burės“ – pagalba pozityviam lietuviškam verslui

„Burės“ – pagalba pozityviam lietuviškam verslui

„Burės“ – pagalba pozityviam lietuviškam verslui

Reda Krušinskaitė
Parengta pagal bkcentras.lt informaciją

Daugelis yra dalyvavęs visuomenės finansavimo projektuose, nors ir nežinodami tikslaus pavadinimo – jeigu esate aukojęs kelis litus labdarai telefono žinute ar skyrėte 2 procentus savo gyventojų pajamų mokesčio organizacijai, kurios veikla jums artima – esate socialiai atsakingas visuomenės narys, kuris, kartu su kitais, prisidėjo prie gražesnio rytojaus. Kita vertus, panašus finansavimas retam siejasi su verslo plėtojimu, tad šiandien norime pristatyti gražią iniciatyvą „Burės“. 

VšĮ „Bendruomenių kaitos centras (BKC)“ skatina bendruomenių socialinę ir ekonominę plėtrą ir siūlo „finansinius sprendimus geroms idėjoms“. Žmonės verslą dažnai linkę verinti neigiamai – galbūt dėl savo asmeninių patirčių susiduriant su nesąžiningais verslininkais, galbūt dėl didžiųjų korporacijų žlugdančios monopolijos. Reikėtų suprasti, kad verslas kuria darbo vietas ir sugeba pasiūlyti puikių produktų, kurie ne tik palengvina mūsų kasdienybę, bet kartais suteikia ir moralinį pasitenkinimą, saugo gyvenamąją aplinką, prisideda prie inovacijų plėtros. 

Būtent tokiam verslui siūlosi padėti „Burės“, sukurdamos platformą, kurios pagalba lėšos renkamos iš aktyvių visuomenės piliečių, kurie jaučia socialinę atsakomybę, norėdami prisidėti savo valstybės tobulėjimo. Socialinę bei aplinkosauginę vertę turintys projektai gali ne tik tikėtis surinkti lėšų iš visuomenės, bet ir gauti paskolą tiesiogiai iš BKC arba surasti partnerių, užtikrinančių finansavimą plėtrai. 

Norime pasidžiaugti keliais gražiais projektais, kurių plėtra ar įgyvendinimas tapo realybe pasitelkus visuomenės lėšas – žmonės buvo kviečiami aukojant keliasdešimt litų prisidėti prie iniciatyvų, o už tai, įgyvendinus numatytus projektus, jiems (prie jau gauto moralinio pasitenkinimo) buvo siūloma prekė ar paslauga.

Socialiai remtinų vaikų ugdymas su žirgais

Viešoji įstaiga „Elite Mind“ didžiuojasi savo puikiu kolektyvu – šešiais sportiniais žirgais ir aktyviai vykdo sporto plėtojimo, švietimo ir sveikatos priežiūros veiklą. Policijos įskaitoje esantiems vaikams, socialiai remtinoms šeimoms bendravimas su žirgais bent kartą per savaitę padeda išbristi iš sunkumų liūno – ši veikla buvo pradėta vykdyti prieš metus, o norint ją tęsti buvo pasitelktas visuomenės finansavimas. Prisidėjusiems prie vaikų ugdymo geros valios piliečiams pasiūlytos jojimo pamokos ar fotosesija su žirgais.

Sūrinė skaniems Audriaus sūriams

Trečius metus sūrininku dirbantis Audrius Jokubauskas, gyvenantis Dargužių kaime, Varėnos rajone, iškeitė gyvenimą mieste į ūkį su 18 avių iš kurių pieno jis gamina sūrius. Vyro siekis per artimiausius trejetą metų savo bandą išplėsti iki 50 avių, tačiau, nors gaunamų pinigų ir pakanka pragyvenimui, bet plėtrai jų negana. Visuomenė padėjo Audriui įrengti naują sūrinę, o jis, savo ruožtu, investuotojus pažadėjo pasikvietęs į naujosios sūrinės įkurtuves vaišinti savo gardžiais sūriais.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Žaidimas, padedantis išmokti skaityti. Prisidėkite!

Beižionių vaikų globos namų direktorius, ilgametę pedagogo patirtį turintis Vilmandas Plačiauskas sukūrė ir pats gamina kaladėles, kurios vaikams padeda mokytis skaityti. Pedagogas teigia, kad toks metodas padeda vaikui tapti „tyrinėtoju ir bandytoju“, tad mokymosi procesas jam yra įdomi žaidimo forma. Įsitikinęs, kad šis žaislas veikia direktorius norėtų užsiimti masine gamyba, o tam jam reikalingos medžio apdirbimo staklės, klijuojamos raidės – kiekvienam prisidėjusiam jis su malonumu padovanos kaladėlių rinkinį. 

Manote, kad jūsų verslo idėja turi socialinę ar aplinkosauginę vertę? Ji gali būti įdomi ir vertinga visuomenei? Pristatykite ją ir galbūt Lietuvos žmonės norės padėti jums – dalyvaukite VšĮ „Bendruomenių kaitos centro (BKC)“ programoje „Burės“

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top