Mafijos verslo principai

Verslas.in

Mafijos verslas yra verslas. Mes nemėgstame skriausti žmonių, traiškyti jiems pautų, laužyti pirštų, daužyti girnelių, spardyti užpaka­lių.

Po velnių, dažnai tam, kad įsigytume draugų, mes dosniai dalijame žmonėms pinigus. Ar gali būti amerikietiškesnis būdas? Mes tiesiog norime, kad viskas būtų taip, kaip norime, kai mums to reikia.

Jei žmogus tai supranta ir bendradarbiauja, viskas gerai. Bet jei susipyksi su mumis, tavęs neišgelbės niekas – nei teismai, nei policija, nei Kongresas, nei dar kokia valdžia.

Įtakingesni už „General Electric“ korporaciją

Girdėjai apie surenkamus žaisliukus? Tai štai – vyriausybė kaip tik ir yra toks žaisliukas mūsų rankose. Ji priklauso mums, mes ją kontroliuojame. O neturime ir nekontroliuojame tik to, kam neverta gaišti laiko.

Vienas iš mūsų prieš daug metų labai protingai pasakė: „Mes didesni už General Electric korporaciją“. Galiu garantuoti, vaikinai, kad šiandien mes tikrai daug di­desni už ją.

Kaip mes to pasiekėme? Senamadiškais būdais. Žmo­nės dirba su žmonėmis vadovaudamiesi senosiomis ver­tybėmis – štai ir viskas. Supratai? Ačiū Dievui, žmonės vra žmonės.

Žmogaus prigimtis nuspėjama. Žmonės reaguoja į stimulus, paskatas. Jie vis dar tiki senosiomis vertybėmis. O iš jų, be abejo, svarbiausios yra godumas ir baimė.

Pagrindiniai mafijos verslo principai

  • Užsiimk verslu su svetimais taip, tarsi jie būtų tavo broliai, o su broliais – tarsi jie būtų tau svetimi.
  • Rūpinkis savo reikalais, bet domėkis ir kitais, kuriems sekasi. Jei tavo kaimynas keliasi anksti, kelkis anksčiau už jį.
  • Mums priklauso viskas, ką sugebame pasiimti ir iš­laikyti. Prašyti kainuoja brangiau nei pirkti, o pirkti – brangiau nei pasiimti.
  • Niekad neduok kitiems tokių verslo patarimų, iš kurių pats neturėtum naudos.
  • Svarbiausias dalykas verslo santykiuose yra doro žmo­gaus reputacija, geras vardas. Jei sugebėsi nuoširdžiai ir įtikinamai apsimesti, kad esi doras, tavęs laukia sėkmė, gali neabejoti.
  • Verslo Aukso taisyklė skamba taip: kas stipresnis, tas nustato taisykles ir pasiima aukso puodą.
  • Jei puodas verda, maišyk ilgu šaukštu. Jei namas už­ sidegė, pasišildyk prie ugnies.
  • Niekada nesinaudok gautais verslo patarimais prieš tai nesužinojęs, ką apie juos mano kiti. Tavo partneriai ar bendrininkai, kuriais pasitiki, galbūt trokšta tavo žlu­gimo, todėl būk atsargus.
  • Geriau žvirblis saujoje nei briedis girioje.

mafija, mafijos verslas, verslas

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai