Now Reading
Melas – filme „Ave“ jaunų žmonių apsauga (Interviu, Video)

Melas – filme „Ave“ jaunų žmonių apsauga (Interviu, Video)

Melas – filme „Ave“ jaunų žmonių apsauga (Interviu

Dovilė Raustytė
Nuotr. D. Labutis/ELTA

Pagrindinė „Kino pavasaryje“ rodyto filmo „Ave“ tema – melas. Tačiau tai tik paviršutiniškas kino juostos skleidžiamos idėjos apibūdinimas. Tik pažiūrėjus visą filmą galima suprasti, kodėl jo veikėjai meluoja, gal netgi, kodėl mes visi meluojame…

Septyniolikmetė Ave pabėga iš namų, susiruošusi keliauti autostopu, kelyje sutinka iškeltą pirštą laikantį Dailės mokyklos studentą. Įsėdę drauge į sustojusią mašiną, jie pradeda savo istoriją. Ave skirtingiems „sutranzuotiems“ vairuotojams pasakoja skirtingas istorijas – viena kartą ji važiuoja aplankyti vėžiu sergančios močiutės, kitą kartą – ieškoti savo brolio narkomano… Jos ką tik sutiktą bendrakeleivį siutina jos melagystės, tačiau kai jie suartėja, Ave prasitaria negalinti mylėtis, nes jai neseniai atlikta operacija, kas, kaip vėliau pasirodė, taip pat buvo melas.

Kai Avei paskambinus jos ieškantiems tėvams, jie praneša, kad brolis komoje, mergina, žinoma, nepatiki. Pati, pasiklydusi savo meluose, neleidžia sau užkibti ant kabliuko. Tik broliui mirus, ji susistabdo mašiną, kurios vairuotojui, pro ašaras pasakoja, kaip ji važiuoja pas Holivude dirbantį brolį. Tampa aišku, kad visą laiką mergina melavo, norėdama pabėgti nuo ją skaudinančios tikrovės. Net Avės buvęs bendrakeleivis, jai pabėgus, traukiniu važiuodamas jos ieškoti ir paklaustas ta pačia kryptimi važiuojančio vyro, kur keliaująs, atsakė – aplankyti vėžiu sergančios močiutės.

Apie jaunų žmonių išgyvenimus ir pati filmą pasakoja Ave įkūnijusi bulgarų kilmės aktorė Anjela Nedyalkova. Šis vaidmuo jai buvo pirmasis pilnametražiame filme.

Ar nemeluosite šiame interviu?

Nemeluosiu.

Ar sunku buvo vaidinti Avę?

Sunku, bet aš ją labai gerai supratau. Beje, atsivėriau naujiems išbandymams.

Ką vaizduoja Avės personažas?

Ji – paauglių prototipas, pasimetusių, ieškančių savęs.

Bet ji melagė. Reiškia negeras žmogus?

Taip ji meluoja, bet dėl to nėra bloga. Ji nelinki melu niekam pikto, tik stengiasi apsaugoti save.

Filme iš rankų nepaleidai cigaretės. Ar ir gyvenime tiek rūkai?

Rūkau, bet tikiuosi, ne tiek daug.

Kaip gavai šį vaidmenį?

Mane iš pradžių režisierius Konstantinas Bojanovas pakvietė epizodinei rolei, tačiau po ilgų bandymų gavau pagrindinį vaidmenį.

Kiek laiko truko filmavimas?

Kaip sako režisierius, nufilmavome „Ave“ pagal amerikietišką sistemą – 28 dienas.

Ką tai reiškia?

Aš nežinau, bet juo pasitikiu, nes jis gyvena Amerikoje (juokiasi).

O kokia bulgariška sistema?

Dvi dienos, nes nėra filmavimui pinigų (juokiasi).

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Bulgarijoje taip pat mažai lėšų skiriama kultūrai?

Taip, tačiau negailima TV serialams. Teatrai yra uždaromi, nes nebesumoka už elektrą, o ten tikrai netrūksta gerų aktorių. Sutinku, kad žmonėms reikia tiek kultūrinių renginių, tiek ir serialų, tačiau, gaila, kad nesistengiama tarp jų išlaikyti balanso.

Ar pati tranzuoji?

Seniau tikrai labai daug tranzavau, ypač po pačią šalį. Kai suėjo aštuoniolika, ištranzavau į Rumunijoje vykusį festivalį. Kartais autostopu nukeliauju 4 000 km.

Ar esi populiari Bulgarijoje?

Taip – tai didelis kaimas.

Kaip tavo tėvai, artimieji žmonės vertina „Ave“?

Mama džiaugėsi, bet jai nepatiko, kad tiek daug rūkiau, O draugai taip pat mano vaidmenį vertina teigiamai, bet gal dėl to, kad yra draugai.

O kaip pati vertini?

Gerai. Beje, džiaugiuosi, kad jūs nesuprantate bulgariškai. Mano dikcija filme šiek tiek keista, man ji nelabai patinka.

O kaip tau mūsų didelis kaimas?

Visada svajojau aplankyti Vilnių ir dabar aš čia. Tikėkite svajonėmis ir jos išsipildys. Pažadu.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top