Now Reading
Kino pusryčiai. „Dar vieneri metai“

Kino pusryčiai. „Dar vieneri metai“

Kino pusryčiai. „Dar vieneri metai“

Laikas.lt

Antradienio kino pusryčiams pristatome išties sukrečiantį ir gerą filmą „Dar vieneri metai“ („Another Year“).

Praėjo ne vieneri metai, kai buvę hipiai Tomas (Jimas Broadbentas) ir Džeri (Ruth Sheen) ėmė žilti. Dabar jie gražiai kartu senstanti sutuoktinių pora, kuri gyvena ramiai, pagal metų laikų tėkmę. Grįžę iš darbų, Tomas ir Džeri kartu vakarieniauja, krapštosi darže ir mielai į svečius kviečiasi senus, dažniausiai vienišus draugus.

Nereikšmingi pokalbiai prie stalo vienišiams suteikia laimės ir artumo jausmą, o Tomas ir Džeri priima juos su meile ir atlaidumu. Kartais juos aplanko nevalyvas hipių laikų draugas Kenas (Peter Wight). Ne vienerius metus prie šios šeimos židinio šildosi jaunatviška, bet nervinga Merė (Lesley Manville). Ji įtiki, kad Tomas ir Džeri yra jos šeima ir ima naudotis poros svetingumu. Tačiau užsitęsusi Merės laimės iliuzija vieną dieną išsisklaido.

Naujausiame britų režisierius Mike‘as Leigh filme „Dar vieneri metai“ (kaip ir ankstesniuose – „Paslaptys ir melagystės“, „Karjeristės“, „Vėjavaikė“) herojėmis renkasi visiems atpažįstamas moteris, dažniausiai ne itin gražias, nelabai simpatiškas, bet itin moteriškas. Tačiau pagrindinius vaidmenis kūrusios aktorės ne retai įvertinamos įvairiuose kino festivaliuose. Merės vaidmenį sukūrusi Lesley Manville buvo pripažinta geriausia metų aktore Anglijoje ir ne viename JAV festivalyje.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Filmas „Dar vieneri metai“ 2010 m. Kanų kino festivalyje dėl Auksinės palmės šakelės rungėsi su filmais „Melancholija“ (Lars von Trier) ir „Gyvenimo medis“ (Terrence Malick). Režisierius M. Leigh jame pelnė specialų Ekumeninės žiuri paminėjimą. 2011 m. filmo scenarijus buvo nominuotas „Oskarui“.

Norite laimėti pakvietimą dviems į šį filmą Vilniuje, kino teatre „Skalvija“? Spauskite Laikas.lt konkursų rubrikos nuorodą ir sužinosite, kaip tai galite padaryti.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top