Now Reading
Genetiškai modifikuotos karvės duos moters pieną

Genetiškai modifikuotos karvės duos moters pieną

Genetiškai modifikuotos karvės duos moters pieną

ekodiena.lt

Kinijoje buvo išvestos 300 genetiškai modifikuotos karvės, kurios duos moters pieną. Anglijos dienraštis „ The Telegraph“ pranešė, kad šis pienas turės lygiai tokias pat savybes kaip motinos pienas.

Žmogaus piene yra didelis kiekis svarbių organizmui maistinių mežiagų. Genetiškai modifikuotos karvės suteiks alternatyvą moterims, kurios negali maitinti kūdikio ir dažnai kritikuojamos dėl pakaitalų davimo kūdkiui.

Tyrimo metu buvo klonuoti karvių embrionai ir jiems implantuotas žmogaus genas. Vėliau embrionai buvo implantuoti surogatinėms karvėms ir taip išvestos šios genetiškai modifikuotos karvės.

Tyrimo vadovas ir profesorius Ning Li teigia, kad nerimauti tikrai nėra dėl ko. Esą Europoje žmonės per daug nerimauja dėl GMO produktų etiškumo.

GMO pieną į rinką planuojama įvesti per ateinančius trejus metus. Universiteto fermos darbininkai ragavę pieno teigė, kad jis saldesnis ir intensyvesnio skonio nei galvijų pienas.

Moksliniame žurnale „Public Library of Science One“ rašoma, kad šio „nepakartojamo“ pieno sudėtyje yra žmogaus baltymo – lizocimo.
Dideli lizocimo kiekiai natūraliai randami motinos piene. Ankstyvoje kūdikystėje jis apsaugo vaikus nuo infekcijų.

GMO priešininku teigimu, genetiškai modifikuoti augalai patekę į laukinių augalų populiacijas sukelia žalą apie kurią dažnai niekas nenumano. Analogiškai ir su šiuo produktu.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

„Mes turime labai stipriai susirūpinti dėl karvės ir žmogaus genų sujungimo. Neaišku, kokios pasekmės mūsų gali laukti“, – teigė biotechnologijų stebėsenos grupės direktorius Helen Wallace.

Genetiškai modifikuotų tyrimų ir produktų gamybos sferoje Kinija šiuo metu pirmauja visame pasaulyje. Ten parduotuvių lentynos nuklotos GMO pomidorais, aliejais, bulvėmis ir t.t.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top