Now Reading
Erdvėlaivis „Discovery“ po paskutiniojo skrydžio nusileido Vašingtone

Erdvėlaivis „Discovery“ po paskutiniojo skrydžio nusileido Vašingtone

Erdvėlaivis „Discovery“ po paskutiniojo skrydžio nusileido Vašingtone

ELTA

39 kartus kosmose pabuvojęs amerikiečių erdvėlaivis „Discovery” antradienį paskutinį kartą nutūpė ant žemės. Tiesa, jo atsisveikinimo skrydis buvo kuklus.

Pritvirtintas prie specialiai parengto lėktuvo „Boeing 747”, erdvėlaivis iš Kanaveralo kyšulio Floridoje buvo atgabentas į Vašingtoną, kur ateityje bus eksponuojamas muziejuje. „Discovery” startą ir nusileidimą stebėjo daugybė smalsuolių.

Prieš nusileisdamas tarptautiniame Daleso oro uoste netoli Vašingtono, „Discovery” gabenantis lėktuvas maždaug 450 metrų aukštyje apsuko tris ratus virš miesto centro. Prie Kapitolijaus taip pat buvo susirinkę tūkstančiai smalsuolių.

Erdvėlaivis bus eksponuojamas „Smithsonian” fondo muziejuje netoli oro uosto. „Discovery” pakeis čia eksponuojamą „Enterprise” prototipą, kuris bus perkeltas į Niujorką.

Taip pat misijas į kosmosą baigęs erdvėlaivis „Endeavour” rudenį bus nugabentas į Los Andželą, o „Atlantis” liks Kenedžio kosmoso centre.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

JAV kosmoso agentūra NASA praėjusią vasarą po 30 metų baigė savo erdvėlaivių programą. Ateityje ji didžiausią dėmesį ketina skirti skrydžiams į dar tolesnius kosmoso regionus, kurie erdvėlaiviais nepasiekiami.

Į kosmosą toliau erdvėlaivius siųs privačios bendrovės. Jau po kelių savaičių pirmą kartą krovinį į Tarptautinę kosminę stotį (TKS) gabens „Space Exploration Technologies” bendrovės erdvėlaivis.


Lietuvos naujienų agentūra ELTA. Visos teisės saugomos. Platinti, kopijuoti be Eltos sutikimo draudžiama.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top