Now Reading
Savaitgalio receptas. Ispaniška česnakų sriuba

Savaitgalio receptas. Ispaniška česnakų sriuba

Savaitgalio receptas. Ispaniška česnakų sriuba

Laikas.lt

Balandžio 19 –ąją, ketvirtadienį, minėjome česnakų dieną, nors tokia šventė skamba juokingai, bet net garsusis persų kilmės filosofas bei gydytojas siūlė česnakus valgyti „nuo visokių ligų“. Jis, kaip ir daugelis liaudies medicinos atstovų visais laikais, buvo teisus – česnakai iš tiesų padeda nuo viso pluošto ligų, pradedant kvėpavimo takų ligomis ir baigiant itin sunkiai susirgimais, tokiais kaip maras, cholera ir vidurių šiltinė.

Česnakuose gausu eterinių aliejų, kurie ne tik suteikia jiems aitrų (ir daugelio nemėgstamą) kvapą, bet ir turi antibakterinių, priešgrybelinių, priešparazitinių, antitoksinių ir regeneracinių sąvybių. Iš šių žolinių augalų gaunamas plačiai naudojamas antibiotikas alicinas. Pavasarį daugelio žmonių imunitetas susilpnėjęs, o dažnai besikeičiantis oras tampa pasikartojančių peršalimų priežastimi, tad siūlome išsivirti ispaniškos česnakų sriubos, kuri ne tik padės įveikti ar apsisaugoti nuo susirgimų, bet ir tonizuos.

Jums reikės:

10 česnako skiltelių, nuvalytų ir supjaustytų;
5 puodelių jautienos sultinio;
1 puodelio Chereso vyno;
Šlakelio alyvų aliejaus;
Prancūziško batono;
Tarkuoto parmezano;
Druskos ir pipirų.

Procesas:

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

apkepinkite česnakus alyvų aliejuje iki auksinės spalvos. Šildykite sultinį su vynu, kuomet skystis užvirs sumeskite kepintus česnakus kartu su aliejumi. Jiegu manote, kad sriuba nepakankamai riebi, tai papildomai įpilkite dar šiek tiek aliejaus. Pridėkite druskos ir pipirų, virkite apie pusvalandį. Perkoškite sultinį ir išimkite česnakus (jei pageidaujate aštresnio skonio, tai česnakus galite palikti sultinyje, tuomet juos reiktų sutrinti maisto smulkintuvu). Dar kelias minutes pavirkite.

Prancūzišką batoną supjaustykite riekutėmis, dosniai apibarstykite tarkuotu parmezanu ir pašaukite į iki 220oC įkaitintą orkaitę 3 – 4 minutėms.  Karštus skrebučius dėkite į dubenėlius ir užpilkite juos jau paruošta sriuba.

Skanaus! Būkite sveiki! Daugiau receptų rasite Laikas.lt receptų rubrikoje.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top