Now Reading
Švedas atsibudo per plaučio operaciją

Švedas atsibudo per plaučio operaciją

Švedas atsibudo per plaučio operaciją

ELTA

Istorija, kuri primena filmo sceną – 22 metų amžiaus švedas patyrė šoką, kai atsibudo per subliūškusio plaučio operaciją, bet negalėjo apie tai pasakyti gydytojams. 

„Tai buvo siaubinga, lyg baisiausias košmaras”, – pacientas sakė „thelocal.se”.

Jaunuoliui buvo skirta narkozė, tačiau praėjus 15 minučių nuo operacijos pradžios gydytojai pastebėjo padidėjusį paciento smegenų aktyvumą ir jam pasireiškė kosėjimo refleksas. Netrukus po to pacientas pradėjo suvokti aplinką ir jausti skausmą.

Švedas apie operaciją parašė Nacionalinei sveikatos ir socialinio aprūpinimo tarybai. Jis teigė, kad girdėjo, kaip kalbasi gydytojai ir seselės, ir kad skausmas darėsi vis stipresnis.

„Smegenys man vis kartojo: „Pasakyk savo vardą, pasakyk bet ką, daryk ką nors, pajudink kojų pirštus”, bet aš negalėjau nieko pasakyti ir pajudinti savo kūno”, – rašė pacientas.

Per 50 minučių trukusią operaciją jis buvo sąmoningas apie 30-35 minutes. Kai vėl atsipeikėjo, vaikinas kentė stiprų skausmą ir buvo labai piktas.

Jis rašė, kad vos pabudęs piktinosi: „Ką, po velnių, jūs padarėte? Man skauda nugarą, kur anestezija?”

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Kai pacientas gydytojams papasakojo, ką patyrė, jie buvo pritrenkti. Jaunuolis papasakojo nemažai operacijos detalių, kas ką sakė, ir kaip atrodė operacinėje buvę žmonės.

Po incidento praėjo jau kelios savaitės, ir pacientas atsigauna.


Lietuvos naujienų agentūra ELTA. Visos teisės saugomos. Platinti, kopijuoti be Eltos sutikimo draudžiama.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top