Now Reading
Visur ir viską spėjantis herojus Laurynas (Interviu)

Visur ir viską spėjantis herojus Laurynas (Interviu)

Visur ir viską spėjantis herojus Laurynas (Interviu)

Dovilė Raustytė

Ilgai su redakcija svarstėme, kas mums yra superherojus. Faktas, kad nereikia jo ieškoti tarp „Cartoon Network“ ir „Forum Cinemas“ personažų. Užtenka apsidairyti aplink…

Laurynas Rėčkus (21) – dirbantis studentas, sugebantis suderinti darbą, mokslus ir tėvų pinigus, atrandantis laiko ne tik širdies draugei ar pomėgiams, bet ir galybei lepių kaktusų.

Taigi, prie reikalo – Laurynai, kur mokaisi ir dirbi?

Studijuoju verslo informacijos vadybą (VU), o dirbu viešųjų ryšių vadybininku.

Esi užkietėjęs vadybininkas?

Stodamas į universitetą, bijojau save suvaržyti, įstatyti į konkrečios specialybės rėmus. O pasirinkta specialybė suteikia itin platų žinių spektrą. Kalbant apie darbą, prieš tai daugiau dirbau su reklama, bet norėjosi save išbandyti ir jai artimose srityse – pavyzdžiui, viešuosiuose ryšiuose.

Tai ne pirmas tavo darbas?

Ir ne antras. Dirbau dar mokydamasis vidurinėje mokykloje – turėjau unikalią galimybę pabūti scenaristu televizijoje.

Tai iš tėvų visiškai neimi pinigų?

Save teoriškai išlaikau jau senokai, tačiau praktika tokia, kad tėvams skauda širdį nepadėti dar studijuojančiam sūnui. Nors truputį. Myliu juos.

Esi savo kurse retas atvejis, t. y. dirbantis studentas?

Ne, tarp mūsų specialybės studentų gana populiaru pradėti dirbti vos įpusėjus studijoms. Visi ieško galimybių ir nori įgyti patirties.

O kaip į tai reaguoja dėstytojai?

Dauguma dėstytojų yra tikrai supratingi, padeda rasti kompromisą, tačiau visada primena, jog mokomės universitete, tad nederėtų peržengti ribos ir kuo daugiau dėmesio skirti mokslui. Manau, jie yra teisūs.

O kaip su laisvalaikiu? Yra laiko savo pomėgiams, pramogoms?

Manau, jog tam jaunas žmogus laiko visada sugebės rasti. Aš – ne išimtis. Be darbo ir mokslų, turiu ir kitų pomėgių: vedu radijo laidą apie urbanistinę muziką „Despotin’ Beat Club“, tomis pačiomis temomis rašau tinklaraštyje „Ausinukas.com“, retsykiais didžėjauju Vilniaus vakarėliuose. Be to, turiu labai mylimą merginą Godą. Draugai, kinas, baseinas, kelionės… Krapštyti nosies nėra kada. Taip sudėtingiau, bet ir įdomiau.

Gali trumpai papasakoti, kaip atrodo tavo įprasta diena?

Nesu labai spontaniškas žmogus, mėgstu planuoti, tačiau gyvenimas nestovi vietoje, dienos dinamiškos, todėl planus dažnai tenka regzti iš naujo. Viena yra aišku – turiu labai išlepusius kaktusus, todėl ryte visada tenka rasti laiko ir jiems!

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

O ar mestum savo studijas dėl nerealaus darbo pasiūlymo?

Nedrįsčiau to padaryti. Esu atsargus žmogus, būtų gaila metų, sugaištų prie vadovėlių, auditorijose. Tikiu, jog tik tobulindamasis, mokydamasis gali pasiekti aukštesnių tikslų. Galutinis geras rezultatas man yra įprotis! Žinoma, ne žalingas.

Ką veiksi vasarą?

Vasarą tęsiu darbus. Ir ilsėsiuosi nuo mokslinės literatūros. Taip pat atostogausiu, tikiuosi, pagulėti ant smėlio kur nors ne Lietuvoje. Man, kaip muzikos gurmanui, „į užpakalį spiria“ maloni pareiga aplankyti įdomiausius muzikos festivalius, vykstančius aplinkui. Bus smagu!

Ką patartum ir ko palinkėtum studentams?

Lietuviškas alus yra prastas, o virtualusis pokeris „sucks“, todėl linkiu atrasti artimą, įdomų ir, svarbiausia, vertingą savirealizacijos būdą. 


Šis straipsnis publikuotas gegužės mėnesio „Laikas.lt“ žurnale tema SUPERHEROJAI, kurį galite rasti Vilniaus, Kauno ir Šiaulių viešose vietose arba čia. Kiti numerio straipsniai:

Superherojai pagal iškvietimą
 Metus trunkantis nuotykis Afrikoje
Fotografės D. Pinzon modeliai – meksikiečiai imigrantai
Komiksas – Eplmenas gelbsti hipsterius
Pavaišink superherojų arbata
„Laikas.lt“ viršelio užkulisiai arba Supermenas fotostudijoje OKTO
P. Židžiūnas – kaip tavo savo gyvenimo superherojumi?
Filmai apie superherojus: nuo Betmen’o iki Robocop’o
Pavasariškas Kauno gatvių podiumas
Debesų sklaidymas, prikėlimas iš mirusiųjų ir kitos jogų galios
Masažas. Atsakymai į kylančius klausimus
„Downhill“ – intensyvus dviračių sportas
Astrologinės gegužės mėnesio prognozės – Herojiškumas
Talentų bankas. „Dizaino savaitgalis“ – loftų gyventojams ir svečiams

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top