Talentų bankas. „Dizaino savaitgalis“ – loftų gyventojams ir svečiams

Gegužės 11–12 d. T. Ševčenkos g. loftų kvartale įvyks ketvirtasis „Dizaino savaitgalis“. Apie talentą suburti vienoje vietoje kuriančius Lietuvos dizainerius ir architektus pasakoja renginio organizatorė Dalia Mauricaitė.

„Dizaino savaitgalis“ – tai...?

Kasmetis renginys, skirtas lankytojams pristatyti bendraminčius, kuriuos į neįprastą miesto kvartalą subūrė kitoks požiūris į aplinką. O kvartalo gyventojams tai suteikia galimybę vieną kartą per metus tapti matomiems.

Ar pirminė renginio idėja per tuos ketverius metus kito?

Prieš ketverius metus, kai „Daiktų viešbutis“ atvėrė savo parduotuvės duris, loftas buvo gan nežinoma ir tikrai ne visiems suvokiama darbo ar gyvenimo erdvė. Dabar tai net sunku įsivaizduoti. Tuo labiau, kad nedaug kas įtarė, jog būna erdvių, kurios traukia kūrybingus žmones. Taip kilo mintis tiesiog leisti vieną vakarą visiems norintiems tapti loftų gyventojų svečiais. Kitais metus atgaivinome apleistas erdves ir visas loftų kvartalas tapo tarsi kelias dienas besitęsiančiu filmu. Dar kitais metais turėjome ambicijų sutvarkyti viešas kvartalo erdves, o šiemet supažindinsime su tais, kuriuos rasite 555 loftų kvartale ne tik per „Dizaino savaitgalį“, bet ir ištisus metus.

Kokios superherojiškos savybės pristinga organizuojant šį renginį, o gal atvirkščiai – organizaciniame procese ji atsiranda?

Artėjant renginio dienai atsiranda netikėtas tikėjimas, kuris praūžus „Dizaino savaitgaliui“ atrodo superherojiškas ir dažnai net nebepakartojamas. O pristinga gan paprastos, bet be galo svarbios smulkmenos – palaikymo.

Kokie netikėtumai laukia lankytojų šiemet?

Per ketverius metus loftų kvartalas gan stipriai pakito. Kadangi tose erdvėse, kur kadaise, norėdami įrengti laikiną ekspoziciją, turėjome išvežti apie toną sveriantį neaiškios mašinos variklio gabalą, dabar įkurtoje fotografijos studijoje ketvirtojo „Dizaino savaitgalio“ rengėjai nusprendė pristatyti tik tai, kas tikra. O ką – sužinosite apsilankę loftuose gegužės 11–12 d.


Šis straipsnis publikuotas gegužės mėnesio „Laikas.lt“ žurnale tema SUPERHEROJAI, kurį galite rasti Vilniaus, Kauno ir Šiaulių viešose vietose arba čia. Kiti numerio straipsniai:

Superherojai pagal iškvietimą
Visur ir viską spėjantis herojus Laurynas
Metus trunkantis nuotykis Afrikoje
Fotografės D. Pinzon modeliai - meksikiečiai imigrantai
Komiksas - Eplmenas gelbsti hipsterius
Pavaišink superherojų arbata
„Laikas.lt“ viršelio užkulisiai arba Supermenas - fotostudijoje OKTO (foto)
P. Židžiūnas - kaip tavo savo gyvenimo superherojumi?
Filmai apie superherojus: nuo Betmen'o iki Robocop'o
Pavasariškas Kauno gatvių podiumas
Debesų sklaidymas, prikėlimas iš mirusiųjų ir kitos jogų galios
Masažas. Atsakymai į kylančius klausimus
„Downhill“ – intensyvus dviračių sportas
Astrologinės gegužės mėnesio prognozės - Herojiškumas

daiktų viešbutis, design weekend, dizaino savaitgalis, talentu bankas

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai