„Daiktų viešbutis“ kviečia į naują studiją (Interviu)

Dovilė Raustytė

„Daiktų viešbutis“ pavasarį baiginėja kvieslio nuotaikomis. Pirma – visų laukia Ševčenkos g. loftus gegužės 11–12 d. užtvindysiąs ketvirtasis „Dizaino savaitgalis“. Antra – duris atvėrė „Daiktų viešbučio studija“. Apie ją kalbamės su abiejų įvykių kaltininke Dalia Mauricaite ir jos ištikimuoju pudeliu.

Kokios priežastys paskatino studijos įkūrimą?

Mintis įkurti „Daiktų viešbučio studiją“ kilo pastebėjus, kad parduotuvėje vis mažiau ir mažiau tenka koncentruoto dėmesio klientams. Studijoje gausu „Daiktų viešbutyje“ parduodamų baldų, įvairių apdailos medžiagų pavyzdžių, profesionalaus dėmesio ir skanios kavos. Todėl tikrai nesivaržykite ir skambinkite!

Gal „Daiktų viešbučio“ parduotuvė užsidarė?

Ne, ji, kaip visada, atvira pirkėjams. Tiesa, truputį pasikeitė parduotuvės profilis – dabar čia daugiau lietuviško dizaino daiktų: drabužių, papuošalų, aksesuarų. O interjero specialistams siūlome grindų, tapetų, baldų seriją iš laminuotos faneros.

Koks yra reikalavimas dizaineriui, jo gaminiams, siekiantiems atsidurti „Daiktų viešbučio“ lentynose?

Svarbių dalykų visuma – daikto idėja, tiražavimo galimybė, pakuotė ir sutvarkyta kainodara. Svarbu nė vieno nepamiršti.

Kokios kainos vyrauja „Daiktų viešbutyje“, jo studijoje?

Tikrai įvairios. Užtikrinu, kad nėra taip, kaip daugelis mano, kad viskas čia brangu. Pavyzdžiui, kalbant apie baldus: dvigulė lova (laminuota fanera) kainuoja tik 1 400 Lt, o išardomų stalo kojų komplektas 250 Lt (fanera).

Kada žmonės turėtų kreiptis į studiją?

Pastebėjome, kad žmonėms reikia modulinių lentynų. Jų privalumas – pirkti galima segmentais ir taip adaptuoti baldą savo erdvei. Jei norisi konsultacijos ar, tarkime, specialiai nišai adaptuoto baldo, kreipkitės į „Daiktų viešbučio studiją“. Modulines lentynas „+“ visi norintys galės apžiūrėti „Dizaino savaitgalio“ metu „Daiktų viešbučio“ parduotuvėje, o interjero specialistai labai laukiami „Daiktų viešbučio studijoje“, kurioje sumontuota lentyna lofto plotą padidino net 17 kvadr. m.!

Ar gausiai pildosi dizainerių, kurių darbais prekiaujam parduotuvėje, gretos?

Negausiai. Daugelis pradedančių dizainerių supainioja saviraišką su produkto kūrimu, prototipo gamyba ir galiausiai tiražavimu bei platinimu. Todėl džiugu, kad yra kūrėjų, kurie sugeba sėkmingai visa tai suderinti.

Ar prekiaujama tik lietuvių dizainerių kūriniais?

Didžioji dalis produktų yra sukurti ir pagaminti Lietuvoje.

Gal kažkada buvo sulaukta pasiūlymo parduoti labai keistą daiktą, kurio, deja, teko atsisakyti?

Keistais daiktais mes vadiname visus, kurie neatitinka dizaino sąvokos, o tai patikrinti nėra taip subjektyvu ir nesuprantama, kaip daugeliui atrodo. Kiekvienas prieš siūlydamas produktą parduotuvei gali pats pasitikrinti: produkto idėją, daikto reikalingumą, minimalią marketingo idėją, tiražavimo galimybes, pakuotę, aprašymą ir instrukciją lietuvių bei anglų kalbomis, kainodarą.

Kaip apibūdintumėte „Daiktų viešbučio“ klientus?

Išsilavinę žmonės, pavyzdžiui, suprantantys, kad negalima daikto kainos lyginti su medžiagos, iš kurios jis pagamintas, verte. Juk natūralaus medžio stalas turėjo galimybę tapti malka...

Koks „Daiktų viešbučio“ vaidmuo artėjančiame „Dizaino savaitgalyje“?

Manau, svarbus – „Daiktų viešbutis“ jau ketvirtus metus organizuoja šį renginį ir aktyviai dalyvauja jo metu atgyjančiame loftų kvartale. Daugiau informacijos Facebook'e.

Daiktų viešbučio studija, daiktų viešbutis, Dalia Mauricaitė, dizaino savaitgalis, Dizaino savaitgalis 2012, loftai, loftų kvartalas, Ševčenkos g.

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai