SMS žinutė nuo jūsų fikuso

Laikas.lt
Parengta pagal sciencedaily.com informaciją.

Pavadinimas skamba keistokai, tačiau šiandien viskas yra įmanoma – mokslininkai sukūrė dirvos drėgmės sensorius, kurie patalpinami į augalo vazoną. Jūsų gėlei ištroškus gaunate SMS žinutę arba pranešimą į savo Twitter paskyrą. Taigi nuo dabar su fikusais ims kalbėti ne vien vienišos moterėlės rymojančios prie lango.

Įdomu ir tai, kad jūsų augalas gali ne tik priminti, jog jam metas atsigerti, bet ir padėkoti jums už rūpestį arba atsiųsti laistymo ataskaitą. Augalai tą sugeba daryti dėl sensorių, esančių vazono dirvoje, pastarieji skleidžia elektros bangas. Susidariusios elektros srovės įtampa priklauso nuo dirvos drėgmės, o duomenys apie įtampą yra siunčiami į prietaisą. Šis prietaisas lygina gautus duomenis su įtampa, kuri būna, esant optimaliai drėgmei. Gavus įvertinimą nusprendžiama, ką augalas nori jums pasakyti – priminti palaistyti, padėkoti, ar tiesiog nusiųsti ataskaitą.

Prietaisas vadinasi Botanicall ir šiuo metu jo kaina yra 99 JAV doleriai, gamintojai mano, kad kaina adekvati, jeigu turite lepių augalų arba nuolat pamirštate juos palaistyti ir šiuo metu dirba siekdami sukurti dar mažesnį prietaisą, kuris galėtų būti kiek pigesnis. Jie taip pat teigia, kad prietaisas padės pagerinti oro būklę namuose, kadangi optimalų vandens kiekį gaunantys augalai išskiria daugiausiai deguonies.

Reportažas apie susirašinėjančius augalus:

augalai, augalų laistymas, botanicall, technologijos

Naujausi komentarai
Monika
2012-05-15, 20:52
Ar kas nors paskaite subtitrus? taip neprofesionaliai parasyti. vietomis neatitinka kalbamo teksto. :D
Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai