Now Reading
„01 the One“ laikrodžiai stilingiems matematikams (foto)

„01 the One“ laikrodžiai stilingiems matematikams (foto)

„01 the One“ laikrodžiai stilingiems matematikams (foto)

Laikas.lt
Reda Krušinskaitė
Nuotraukos: 01 the One Facebook.

Pasaulyje sparčiai populiarėja 01 the One laikrodžiai, kurie išsiskiria ne tik savo stilingu dizainu, bet ir ypatinga laiko skaičiavimo sistema. Programuotojai, matematikai bei naujųjų technologijų mėgėjai turėtų suklusti – šie laikrodžiai savyje talpina visus šiuos aspektus.

„Man įdomi ateitis, nes visą savo gyvenimą ir taip gyvensiu tik dabartyje,“ – sakė amerikietis inžinierius Charles Ketteringas, dirbęs tobulinant dyzelinius variklius. 01 the One laikrodžių kūrėjas Antonis Kraftas mąstė panašiai – jau 1998 – aisiais jam kilo mintis apie laikrodžius, kuriuos sukurti bus galima tik ateityje. Skamba painiai, tačiau vyras mąstė apie laikrodžius su LED ekranu ir laiko skaičiavimo sistema, paremta binariniu kodu, anuomet tai nebuvo techniškai įmanoma, tačiau A. Kraftas savo idėją patentavo. 

Technologijoms tobulėjant vyras pradėjo kurti 01 the One laikrodžius – jų sudėtinį pavadinimą inspiravo minėtas binarinis kodas, kuris susideda iš nulių bei vienetų, o žodis the One (iš anglų kalbos: vienintelis) kalbėjo apie laikrodžių unikalumą.

A. Kraftas niekada nepaisė madų ar rinkos poreikio ir nuo pat pradžių kūrė tai, kas įdomu ir gražu jam pačiam. Ši pozicija ir toliau išlieka laikrodžių originalaus dizaino priežastimi, tačiau įdomiausia dalis juose yra laiko skaičiavimo principas – kiekvienas laikrodis turi dvi švieselių eiles: 1, 2, 4, 8 (valandų eilė) ir 1, 4, 8, 16, 32 (minučių eilė). Paspaudus šone ęsantį mygtuką švieselės užsidega, o norint sužinoti laiką reikia sudėti užsidegusius skaičius. Tarkime pirmoje eilutėje užsidegė 1 ir 8, o antroje – 1 ir 32, sudedame ir sužinoje, jog šiuo metu yra 9 valandos 33 minutės. 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top