Natūralios grožio priemonės ir žymiausios pasaulio moterys

Laikas.lt

Dauguma moterų, žvelgdamos į žymiausių pasaulio garsenybių nuotraukas ar stebėdamas jas televizoriaus ekrane, pesimistiškai nuleidžia rankas. Neva apie tokį kaip Jennifer Lopez, Julia Roberts ar Angelina Jolie išpuoselėtą kūną, odos spindesį, žvilgančius plaukus ir baltus dantis joms tik pasvajoti. Tačiau tai, kad misija įmanoma, sako pačios scenos žvaigždės, o ir piniginės storis čia visai nieko dėtas. Tereikia peržvelgti jų naudojamas nesudėtingas grožio virtuvės paslaptis.

Garsenybės nevengia natūralumo

Tai, kad daugelis žinomų aktorių, manekenių, dainininkių neignoruoja ir į savo grožio virtuvę įtraukia paprasčiausias grožio priemones, kurių esmė – natūralumas, išties stebina. Pavyzdžiui, Jennifer Aniston kasdienį kūno šveitiklį gaminasi iš augalinio aliejaus ir druskos. Reikia pasakyti, kad aktorės oda tiesiog švyti! Gwyneth Paltrow grožį saugo paprasčiausiomis priemonėmis: kūno šveitikliui pasigaminti naudoja rudąjį cukrų, alyvų aliejų ir rupaus malimo kavą. Angelina Jolie dantis balina citrina ar trintomis braškėmis. Ką jau kalbėti apie garbaus amžiaus sulaukusią, tačiau vis dar prieš fotoobjektyvą nevengiančią apsinuoginti kino primadoną Sophią Loren. Pasirodo, aktorės demonstruojamos nuostabiai išsaugotos odos paslaptis – paprastumas, t. y. ji kasdien odą įsitrina alyvuogių aliejumi. Kad šie grožio receptai nėra mūsų amžiaus pramanas, įrodo senovės Graikija, kur maistui, religinėms apeigoms, gydymui ir kosmetikai plačiai buvo naudojami gamtiniai augalai, tokie kaip mairūnai, alyvuogės, šalavijai, čiobreliai, sėmenys ir jų aliejus ir kiti.

Grožio receptai iš gamtos

Šiandien natūralias gamtos produktais praturtintas kosmetikos priemones akcentuoja ne tik įžymybės, bet ir kvalifikuoti grožio ekspertai. Beje, mokslininkai jau seniai pabrėžia, kad šiandienos žmonija – apsupta gamtos, kurioje per ilgus amžius evoliucionavosi ir išgyveno tik stipriausi augalai. Tad juose slypi ne tik per amžius išlikusi gyvybinė galia, bet ir gydomosios savybės. Tuo neatsitiktinai paaiškinamas ir didesnis dėmesys senųjų kultūrų šalių kosmetikai, kurioje nenaudojama jokių sintetinių medžiagų. Tikima, kad tik natūraliomis grožio priemonėmis galima pasiekti ilgalaikių rezultatų ir taip patenkinti kiekvienos moters poreikius. Tik per tai, kas natūralu, galima surasti tiesiausią kelią į tobulą grožio išsaugojimą. Bene ryškiausias to pavyzdys – tolimosios Azijos šalys, tokios kaip Japonija. Joje iki šių dienų iš kartos į kartą perduodamos nenuginčijamai teigiamos arbatos poveikio paslaptys. Čia iki šiol kosmetikoje plačiai naudojama juodoji ir žalioji arbata, kuri yra neatsiejama daugelio antibakterinių kremų sudedamoji dalis.

Nereikia dairytis toli

Pasak natūralios kosmetikos žinovų, Lietuvoje į tokią kosmetiką atsigręžta palyginti visai neseniai. Natūralios kosmetikos gamintojo „Stenders“ atstovė Lietuvoje Erika Šimienė tam turi logišką paaiškinimą. „Prieš dvidešimt metų į mūsų rinką pradėjusi plūsti visa užsienio kosmetika buvo laikoma kaip gera. Juo labiau kad jokio pasirinkimo iki tol kosmetikos srityje nebuvo. Tiesa, tas pats vyko ne tik kosmetikos, bet ir bižuterijos, parfumerijos ar pagaliau maisto produktų rinkoje, – sakė pašnekovė. – Pavyzdžiui, kodėl šiandien ypač populiarumo nestokoja ekologiški ūkininkų turgeliai? Žmonės pagaliau pradėjo atsirinkti, ką dedą į burną. Panašiai ir kosmetikoje, nes pagaliau susirūpinta, kokiomis kosmetinėmis medžiagomis puoselėjamas kūno grožis.“

Anot pašnekovės, dairytis toli dažnai neverta, nes čia pat, gamtoje, gausu augalų, kurie pasižymi ne tik nepaprastai stulbinama grožiui galia, bet ir gydomosiomis savybėmis. „Šiųmetė vasara pas mus prasidėjo gana anksti, tad prisiminkime mūsų senovės liaudies dainas ir papročius, kurie slepia daugybę mūsų grožiui ir sveikatai naudingų augalų savybių. Esame šiauriečiai, mūsų vasara trumpa, tačiau kvepianti ir energinga – sakė E. Šimienė.

„O, užsiėmusios ir laiką taupančios moterys, besirinkdamos kuo natūralesnę kosmetiką, tegul labiau įsiskaito į etiketes“, – linkėjo E. Šimienė.

grožio priemonės, grožis, kosmetika, moteris, natūrali kosmetika, natūralios priemonės, žymios moterys

Naujausi komentarai
2013-02-13, 17:15
as lopas sestas jus visi duxai
vio
2012-05-18, 12:31
Kas tiesa, tas tiesa, kad labai reikia žiūrėti kas ant pakuotės parašyta
Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai