Pasidaryk pats. Vyno kamščiai namų jaukumui

Laikas.lt

Vyno mėgėjai dažnai neišmeta vyno kamščių ir renka juos į dailius indus namuose, tačiau galima juos panaudoti ir kūrybiškiau bei suteikti savo buičiai papildomo jaukumo. Vyno taurė daugeliui asocijuojasi su ramia vakariene ar draugišku plepėjimu naktinėjant šiltą vasaros vakarą. Parinkome tokias rankdarbių idėjas, kurios atspindėtų vyno dvasią – jaukią, ramią ir šiltą.

Kamštiniai prisiminimai

Užsienio rankdarbių tinklaraštis siūlo ne tiesiog rinkti vyno kamščius, bet ant kiekvieno iš jų užrašyti datą, kada butelis buvo ištuštintas, o taip pat ir progą dėl kurios atkimšote vyną. Galima užrašyti ir vardą bičiulio su kuriuo dalinotės vynu.

Padėkliukai

Kamštmedis yra puiki izoliacinė medžiaga, tad vyno kamščius galima panaudoti sukuriant padėkliukus arbatos puodeliams ar arbatiniui. Jums reikės pagrindo ant kurio klijuosite kamščius, pastaruosius vėliau apipjaukite aštriu peiliu, sukurdami norimą formą. Nupjautų kraštų nepamirškite apgludinti švitriniu popieriumi. Galite kamščius supjaustyti rutuliukais ir klijuoti juos – padėkliukai bus plonesni ir dailesni.

Lempos gaubtas

Radome tikrai neįprastą ir nematytą idėją tikriems vyno fanams – šviestuvą iš kamščių! Jam pagaminti jums reikės vielinio lempos gaubto pagrindo, siūlų... na ir išgerti daug vyno. Tikrai daug. Jeigu pasiryžote ir tai nėra problema, tuomet lempos gaubtą siūlome gautų nuvilkus popierių nuo rutulinio rytietiško šviestuvo. Tokį tikrai pigiai nusipirksite daugelyje prekybos centrų, nuėmę popierių, stipinus perpjaukite pusiau, o tuomet tegul reiškiasi jūsų fantazija – kabinkite kamščius ant skirtingo ilgio siūlų, galite juos papildomai išpiešti.

Antspaudai

Žinoma, vaikus nuo vyno reikėtų laikyti atokiau, tačiau iš vyno kamštelių jiems galima sukurti smagių atspaudų. Daugelis vaikystėje tokius gaminomės iš bulvės puselės, tačiau tokie atspaudai tarnauja tikrai neilgai. Iš vyno kamščių padaryti atspaudai bus smagus žaislas ne tik vaikams, bet ir miela priemonė pagražinti laišką ar sveikinimo atvirutę.

Stalo kortelių laikikliai

Jeigu ruošiatės vestuvėms ar kitai didelei šventei, tai tikriausiai svarstote, kokius stalo kortelių laikiklius pasirinkti. Siūlome juos pasigaminti iš vyno kamščių! Juk reta šventė apsieina be vyno. Jums tereikia įpjauti kamštį išilgai viršutinėje pusėje, o apatinę pusę nupjauti sudarant plokštumą. 

DIY, jaukumas, namai, pasidaryk pats, vyno kamščiai

Naujausi komentarai
Chi
2012-05-21, 22:14
Galima susigalvoti tikslą - susimeistrauti lempos gaubtą, bus pretekstas daug vyno išgerti :o))))
Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai