Now Reading
Homoseksualių superherojų vestuvės

Homoseksualių superherojų vestuvės

Homoseksualių superherojų vestuvės

Laikas.lt
Parengta pagal guardian.co.uk informaciją.

Rengdami šio mėnesio numerį supratome, kad superheroju gali būti kiekvienas – tiek sunkiai dirbantis policijos pareigūnas, tiek dėmesinga mokytoja, tiek ir dirbantis studentas, tačiau pamiršti klasikinių superherojų taip pat negalima. Žinoma, kad kalba eina apie Marvel komiksus.

Pastarieji įgavo kiek netikėtą atspalvį – naujausiame, 50 – ajame Astonishing X – Men numeryje homoseksualus superherojus Northstar pasiperša savo ilgamečiam partneriui Kyle Jinadu. Didvyris su savo išrinktuoju susituoks sekančiame numeryje, Centriniame parke, Niujorke. Leidėjai skatina hoseksualias poras, kurios neabejingos Marvel kūrybai, surengti jungtuvių ceremonijas komikso išleidimo dieną.

Natūralu spėti, jog toks kūrėjų sprendimas priimtas, siekiant skatinti toleranciją, tačiau tiesa kitokia: „Žmonės, atėję į parduotuvę, ieško konkretaus komikso numerio ir žino tikslų jo pavadinimą. Taip būna tik, jeigu leidinyje yra kažkas panašaus,“ – apie finansinę naudą atviravo parduotuvės savininkas. Jam antrino ir kita prekybininkė, kurios parduotuvėje vienas žmogus gali įsigyti tik vieną šio numerio kopiją: „Žmonės tikrai pirks. Jie supranta, kad po kurio laiko bus galima brangiau perparduoti. Tai kolekcinis vienetas.“

Įdomu tai, kad homoseksualūs superherojai nėra komiksų pasaulio naujiena – minėtas Northstar apie savo seksualinę orientaciją išpieštuose puoslapiuose prabilo jau 1992 – aisiais, tačiau didesnio populiarumo homoseksualūs veikėjai sulaukia tik dabar. Ilgą laiką leisto Archie Comics serijoje homoseksualus superherojus atsirado 2010 – aisiais, o DC Comics kompanijos piešėjai atskleidė, kad vienas iš Batwoman veikėjų kaupia drąsą ir apie savo seksualinę orientaciją prabils jau netrukus. Beje, šiame komikse jau yra vienas homoseksualus herojus, tad galime tikėtis dar vienų vestuvių?

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top