Komunistinė Kinija mėgsta prabangius automobilius

macchina.lt

Didžiausioje naujų automobilių rinkoje, prabangių automobilių gamintojai išgyvena aukso amžių, nes iki šiol dar niekada Šiaurės Amerikos ir Europos rinkos nedavė tokių rezultatų, kokius rodo Kinija.

Ypatingai prabangius automobilius mėgsta valdžios ir įvairių partijų atstovai. Todėl galvoti, jog vien milijonieriai siunčia savo pinigus Vokiečių gamintojui nėra teisinga. Pavyzdžiui praeitais metais Kinijos vyriausybė išleido daugiau negu 15 milijardų dolerių naujiems automobiliams, tiesa nėra žinoma kokį skaičių įsigijo automobilių, nes suma yra daugiau negu iš fantastikos srities.

O toks naujų automobilių bumas Kinijoje sukėlė šiokį tokį ažiotažą ir naują rungtį. Nes daugybę Kinijos piliečių nusprendė parungtyniauti kas daugiau nufotografuos valdžios tarnautojų automobilių ir juos skelbia įvairiose socialiniuose tinkluose ir tinklapiuose. Pavyzdžiui šalia komunistų partijos Kinijos sostinėje Pekine dažnai matomi net keli visiškai nauji Bentley „Mulsanne“, kuris pagal „Autotyrimų“ informaciją važinėja ir Lietuvos keliais. Tačiau gandai sklando, jog Kinijoje važinėjantys Bentley turi papildomų niekučių už daugiau negu 560 tūkst. dolerių. Tad galima tikėtis, jog ratlankiai yra iš aukso, o viduje bėga fontanas.

Bet valdžia nepamiršto ir Kinijos policijos, kuri yra lepinama naujais automobiliais. Nors mūsų šalies policininkai kadaise buvo palepinti Volvo „S70″ automobiliais ar prabangiais Audi „A6″ ar 3 serijos BMW, Kinijoje viskas truputėlį aukštesnio lygio. Nes žinome, jog Kinija turi labai daug savo automobilių gamintojų, kurie be problemų suteiktų naujus policijos automobilius, tačiau… Pavyzdžiui aukščiausi Pekino policijos departamento pareigūnai važinėja Bentley automobiliais, bet jie yra pažymėti baltos ir mėlynos spalvos schema, kad žinotų visi, jog čia policijos automobilis. Taip pat neseniai Pekino policijos departamentas nusipirko 22 visiškai naujus 5 serijos BMW, keletą Mercedes Benz ir Porsche visureigių viešai tvarkai palaikyti. Kiti biurokratai labai mėgsta Audi „A6″ automobilius. Nes pavyzdžiui komunistų partija praeitais metais įsigijo daugiau negu 20 tūkst. šio modelio vienetų. Tad švelniai tariant galime „A6″ vadinti oficialia komunistų partijos mašina.

Anksčiau Kinijos valdžios atstovai investuodavo į didesnius namus, įvairias atostogas užsienyje ar drabužius. Tačiau po įvairių reformų ir ekonomikos pakilimo, daugybę valdžios atstovų pradėjo rinktis importinius automobilius, ypatingai prabangių markių kaip Audi, BMW ir Mercedes. Kodėl? Nuskambės kvailai, bet valdžios atstovai tiki, jog su prabangiu automobiliu sudarys daug geresnį įspūdį įvairiems investuotojams, kurie atvažiuoja į Kiniją pasižvalgyti.

Geras to pavyzdys yra Kinijos krašto apsaugos ministras, kuris turi kelis visiškai naujus Maserati automobilius. Kinijoje juokaujama, jog jeigu prasidėtų karas ir reiktų greitai nuvykti į karo epicentrą, Itališki super automobiliai puikiai tam tinka.

Praeitais metais Kinijoje buvo parduota 18,5 milijono naujų automobilių, tuo tarpu JAV per 2011 metus buvo parduoti 12,8 milijono naujų automobilių, Vakarų Europoje naujų automobilių buvo parduota 12,7 milijono. Nepamirškime, jog į šį skaičių nėra įskaičiuoti duomenys iš vidurio ir rytų Europos, tad apskritai Europoje naujų automobilių buvo parduota žymiai daugiau.

automobiliai, kinija, komunistai, komunizmas, mašinos

Naujausi komentarai
2012-05-29, 14:03
Vis tiek Kinija liks neturtinga šalis, nes rytinė ir vakarinė Kinijos dalys skiriasi kaip diena ir naktis. Tad Kinijai dar toli iki turtingos šalies statuso.
Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai