Now Reading
Prabangūs pietūs 50 m aukštyje virš Vilniaus Rotušės aikštės (Foto)

Prabangūs pietūs 50 m aukštyje virš Vilniaus Rotušės aikštės (Foto)

Prabangūs pietūs 50 m aukštyje  virš Vilniaus Rotušės aikštės (Foto)

Laikas.lt
Nuotr. – Aina Kunigėlytė

Šiandien Vilniaus Rotušėje unikalus pasaulinis restoranų tinklas „Dinner in the Sky“ surengė pietus ir vilniečiams. 22 renginio dalyviai buvo iškelti ant specialios platformos į 50 metrų aukštį ištaigingų pietų. Patiekalus ruošė 20-ąją vietą geriausių pasaulio restoranų reitinge užimantis švedų restorano „Frantzen/Lindeberg“ bendrasavininkas ir vyriausiasis virėjas Björnas Frantzenas.

„Dinner in the sky“ renginio idėja – restorano svečiams suteikti neišdildomą patirtį, išskirtinę atmosferą, kurią sukuria du pagrindiniai elementai: aukščiausio lygio, geriausių pasaulio virtuvės meistrų paruošti patiekalai bei jų patiekimo vieta – 50 m aukštis, atveriantis nuostabią miesto panoramą.

Restoranai „Dinner in the Sky“ pristatyti jau 30 didžiausių pasaulio miestų. Šiuose restoranuose siūlomi aukščiausio lygio ir ypatingai reti patiekalai. Natūraliai ir restorano publika rinktinė, pavyzdžiui, „Dinner in the Sky“ restoranuose pietauti itin mėgsta Monako kunigaikštis Albertas ir Švedijos princas Carlas Philipas.

B. Frantzenas Vilniaus turo svečiams pirmajam patiekalui pasiūlė jautienos kapotinį su aukšlių ikrais ir rūkytų ungurių mėsa, pagardintą tiršta grietine, traškiais svogūnais ir pelenais. Pagrindiniam patiekalui virtuvės šefas ruošė lėtai keptą jūrų velnią ir artišokų tyrę, kurią patiekė su dilgėlių ir jaunų česnakų užpilu bei voveraitėmis, o desertui – raudonosios „Oolong“ arbatos putėsius su šviežiomis braškėmis ir klevų sirupe marinuotais pomidorais. Visus šiuos gardumynus lydėjo „Pernod Ricard“ tiekiamas MUMM šampanas. 

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Atmosfera danguje buvo nuotaikinga, virtuvės meistrai mielai bendravo su svečiais. Tiesa, prieš kylant visi svečiai buvo paklausti, ar nebijo aukščio. Matyt, neteisingai atrinkus svečius, nuotaika būtų vyravusi kitokia. Prieš kylant, vienas iš „Dinner in the Sky“ komandos narių įspėjo, kad jei kuris nors iš svečių pasijusiąs blogai, pasakytų jam ir platforma kaip mat bus nuleista. Tačiau vos pakilus, svečiai juokavo, kad 50 m aukštis labai mažai ir skatino kilti aukščiau. Laukiamajame buriavosi ir pašaliečių, klausinėjančių apie kainas ir pakilimo laikus.

Trumpiausias „Dinner in the Sky“ pakėlimas „Šampanas danguje“ trunka 20 min. ir kainuoja 99 lt, ilgiausias – apie 339 Lt. Į pastarojo kainą įeina 60 min trunkanti keturių patiekalų vakarienė. Taip pat galima pasirinkti pusryčius ar priešpiečius danguje ir netgi užsisakyti 22 vietų stalą. 

Daugiau akimirkų iš dangaus – galerijoje.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top